Word vrijwilliger in sporten

Ben jij veel in de sportschool te vinden, ben je een echte waterrat of speel je graag teamsport? Dan ben jij heel geschikt als sport vrijwilliger!

Jij vindt het heel normaal: 's avonds nog even de deur uit om een uurtje hard te lopen of naar de sportschool te gaan. Maar niet iedereen vindt dit vanzelfsprekend. De een kan niet zomaar de deur uit of kan niet alleen gaan sporten, de ander woont in een woongroep waar de begeleiding geen tijd heeft om mee te gaan. Natuurlijk zijn er ook jeugd- en jongerenteams die voetbalcompetitie willen spelen maar een coach missen. Door samen te gaan sporten doe jij wat jij leuk vindt terwijl je een ander helpt.

Of fiets je liever een stukje in de buurt? Ga dan samen met iemand die dat, door zijn of haar leeftijd of wat voor reden dan ook, niet alleen durft of kan. Opties genoeg!

Waarom als sportvrijwilliger aan de slag?

Door samen te sporten, maak je iemand anders blij, maar ook jezelf. Neem bijvoorbeeld eens iemand mee met je rondje hardlopen om samen conditie op te bouwen! In gezinnen met kinderen die veel aandacht nodig hebben, kun je ouders soms ontlasten door met één van de kinderen samen te gaan zwemmen. Twee vliegen in één klap! Of misschien kun jij wel de F'jes van de voetbalclub om de hoek trainen en zo aan het begin staan van hun voetbalcarrière. Staat er geen vraag bij die bij jou past? Meld je dan aan als vrijwilliger om op de hoogte te blijven van passende hulpvragen of plaats je eigen aanbod!