Mariëlle

Ik vind het fijn iets te kunnen betekenen voor anderen

Tijdens de Pramenrace in Aalsmeer raakten wij in gesprek met Mariëlle. Naast haar werk als leerkracht in het speciaal onderwijs is ze één van de activiteitencoördinatoren van het Jongeren Rode Kruis Aalsmeer en Uithoorn. Wij stelden haar een aantal vragen:

Jij bent coördinator bij het Jongere Rode Kruis Aalsmeer en Uithoorn. Wat doe je precies?
Ik zorg er samen met de andere coördinatoren voor dat er elke maand minstens 1 activiteit georganiseerd wordt voor ouderen of mensen met een beperking. Daarnaast ben ik samen met coördinator Nina vrijwilligersmanager.

Hoe ben je er bij gekomen om bij het Jongeren Rode Kruis vrijwilligerswerk te gaan doen?
Via mijn ouders. Zij waren beiden al vrijwilliger bij het Rode Kruis en kregen een nieuwsbrief thuisgestuurd. Hierin werden vrijwilligers gezocht voor een jongeren activiteit naar Artis. Dit heb ik samen met mijn broer gedaan en dit is zo goed bevallen, dat we allebei na 11 jaar nog steeds vrijwilliger zijn, net als onze ouders.

Wat vind je het leukst van dit werk?
De blije gezichten van onze gasten, hun familie en de vrijwilligers bij de activiteiten!

Wat betekent dit vrijwilligerswerk voor jou?
Ik vind het fijn iets te kunnen betekenen voor anderen. Ik ben blij dit, samen met de andere vrijwilligers, voor onze gasten te kunnen doen!

Heb je daar een voorbeeld van?
Tijdens onze laatste disco in april waren er een moeder en zoon te gast. De jongen kon zelf niet naar een disco gaan en kwam voor de eerste keer bij onze disco. Zijn moeder zat aan de zijkant van de zaal en ik heb even met haar gepraat. Ze vertelde dat hij het spannend vond en bang was niemand te kennen. Hij mengde snel met de andere jongeren en zijn moeder genoot van het plezier dat hij had.

Heb je tips voor jongeren die er over denken om vrijwilligerswerk te gaan doen?
Kom eens langs! Je zult zien hoe leuk het is!

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen