Neem jij hem mee naar jouw buurthuis of club?

Neem jij hem mee naar jouw buurthuis of club?

Regelmatig
Centrum
  • Maatje, buddy & gezelschap
  • Sociaal & welzijn

Voor een man van zeventigplus uit Aalsmeer zoeken wij een maatje dat hem kan helpen om onder de mensen te komen. De man heeft zijn leven lang in de bloemensector gewerkt. Zijn werk was zijn passie. Hij merkt dat nu hij niet meer werkt, hij weinig te doen heeft en een week wel lang duurt.

Hij zou graag meer mensen willen zien en wat meer te doen willen hebben. Maar hij vindt het moeilijk om zelfstandig de stap in een sociaal leven te zetten. De man is rustig en niet zo’n prater. In sociaal contact is hij wat afwachtend tot anderen hem vragen stellen. Soms is hij wat warrig of vergeetachtig.

Als vrijwilliger zou je hem mee kunnen nemen naar een activiteit die je zelf met regelmaat bezoekt. Dat zou je weinig tijd kosten. Deze hulpvraag is dus niet zozeer gericht op het hebben van een inhoudelijk goed contact, maar meer op het bieden van afleiding en het creëren van routine voor deze meneer.

De man staat open voor een bezoek aan activiteiten bij een buurthuis of bij een club. Bijvoorbeeld: koffiedrinken, sjoelen, jeu des boules, of biljarten. Vrijwilligers zijn van harte welkom om zelf ook met een idee te komen.

Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat.

Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid.

Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen.

Werktijden:
Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje.

Aannameprocedure:
Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do).
Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden.
Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

  • De hulpvraag van Chantal is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Amstelveenvoorelkaar
  • Chantal is eerder via deze website geholpen
  • Chantal heeft 10 aanbevelingen ontvangen
Laat Chantal weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de hulpvraag: "Neem jij hem mee naar jouw buurthuis of club?" van Chantal.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Aalsmeervoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Roads Maatjesproject
Geplaatst door:
Profielfoto van Chantal
95% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Chantal
  • De hulpvraag van Chantal is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Amstelveenvoorelkaar
  • Chantal is eerder via deze website geholpen
  • Chantal heeft 10 aanbevelingen ontvangen

Meer hulpvragen van Chantal namens Roads Maatjesproject

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Man 50+ wil graag sámen wat ondernemen Centrum, Oosteinde, Stommeer Maatje, buddy & gezelschap
  Jongeman zoekt maatje voor leuke activiteiten Centrum Maatje, buddy & gezelschap
  Wie kan wat geduld opbrengen voor deze vrouw? Oosteinde Maatje, buddy & gezelschap