Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
Aalsmeervoorelkaar logo
Aalsmeervoorelkaar

Wie kan wat geduld opbrengen voor deze vrouw?

Voor een vrouw van vijfenveertig jaar uit Kudelstaart zoeken wij een maatje (v) van tussen de veertig en vijftig jaar oud. De vrouw is wat slecht ter been, waardoor het voor haar lastiger is om iets te ondernemen. Binnenkort krijgt ze een scootmobiel. Ze zou dan graag meer de deur uit willen komen en haar omgeving wat meer willen ontdekken. De vrouw heeft een klein netwerk. De mensen in haar netwerk hebben hun eigen leven, waardoor zij hen niet vaak ziet. Ze zou graag aan een maatje worden gekoppeld, met het idee dat ze dan sámen met iemand wat kan ondernemen, in plaats van alleen. Zij wenst een maatje dat spraakzaam is en met wie ze wat raakvlakken heeft. Het is belangrijk dat haar maatje niet een oordeel over haar trekt, maar begrip en geduld voor haar heeft. En dat haar maatje rekening kan houden met haar gedachtegangen en met de keuzes die zij maakt. De vrouw zou graag met haar maatje low-budget activiteiten ondernemen. Het lijkt haar bijvoorbeeld leuk om samen ergens koffie te gaan drinken. Ze omschrijft zichzelf als iemand die vrij rustig is, soms wat stresserig kan zijn, kan wisselen in stemming, van een grapje kan houden. Ze is op vrijdag en zaterdag beschikbaar. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Lees meer

structureel

Oosteinde

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Voor een vrouw van vijfenveertig jaar uit Kudelstaart zoeken wij een maatje (v) van tussen de veertig en vijftig jaar oud. De vrouw is wat slecht ter been, waardoor het voor haar lastiger is om iets te ondernemen. Binnenkort krijgt ze een scootmobiel. Ze zou dan graag meer de deur uit willen komen en haar omgeving wat meer willen ontdekken.

De vrouw heeft een klein netwerk. De mensen in haar netwerk hebben hun eigen leven, waardoor zij hen niet vaak ziet. Ze zou graag aan een maatje worden gekoppeld, met het idee dat ze dan sámen met iemand wat kan ondernemen, in plaats van alleen.

Zij wenst een maatje dat spraakzaam is en met wie ze wat raakvlakken heeft. Het is belangrijk dat haar maatje niet een oordeel over haar trekt, maar begrip en geduld voor haar heeft. En dat haar maatje rekening kan houden met haar gedachtegangen en met de keuzes die zij maakt. De vrouw zou graag met haar maatje low-budget activiteiten ondernemen. Het lijkt haar bijvoorbeeld leuk om samen ergens koffie te gaan drinken.

Ze omschrijft zichzelf als iemand die vrij rustig is, soms wat stresserig kan zijn, kan wisselen in stemming, van een grapje kan houden.

Ze is op vrijdag en zaterdag beschikbaar.

Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat.
Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid.

Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen.

Werktijden:
Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje.

Aannameprocedure:
Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do).
Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden.
Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Praktische informatie

Locatie

Oosteinde

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Chantal
95% profielsterkte

Over Chantal

Hallo, Mijn naam is Chantal van Mierlo. Ik ben werkzaam bij het Maatjesproject. Dit project is een onderdeel van Roads en Arkin. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid te doorbreken. Lijkt het je leuk om wat vrije tijd door te brengen met iemand die behoefte heeft aan een gezellige afleiding via een één-op-één contact? Als vrijwilliger wordt je gedurende een jaar gekoppeld een deelnemer. Jullie vormen samen een maatjeskoppel. Jullie spreken op tweewekelijkse basis af en bepalen in onderling overleg wat jullie gaan ondernemen. Je kunt denken aan: samen koffie drinken, boodschappen doen, een gezelschapsspelletje spelen, wandelen of fietsen, winkelen of naar het strand. De koppeling vindt plaats op basis van wensen en gemeenschappelijke interesses. Heb je interesse om bij ons vrijwilliger te worden? Laat dan ajb een berichtje met je naam en telefoonnummer achter. Ik maak graag telefonisch kennis met je. Vriendelijke groet, Chantal.

  • Deze hulpvraag is gecheckt door de helpdesk
  • Roads Maatjesproject is ingeschreven op Amstelveenvoorelkaar sinds 24-01-2013
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • 10 aanbevelingen ontvangen
aardig ,professioneel goed gesprek gehad, maar duurt nog even voor het loopt v.w vakantie van road -medewerker
Simcha -arda
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Roads Maatjesproject

Wandel- of fietsmaatje gezocht!
Haarlemmermeer, Aalsmeer, Amstelveen

Wandel- of fietsmaatje gezocht!

Structureel
Roads Maatjesproject

Ga je graag wandelen of fietsen? En ben je sociaalvoelend? Misschien is het dan iets voor jou om samen met één van onze deelnemers wandel- en/of fietstochtjes te maken en hem of haar tijdens deze activiteit een luisterend oor of gezellige afleiding te bieden. Wat ga je doen? We koppelen je aan één vaste deelnemer. De koppeling vindt plaats op basis van gemeenschappelijke wensen en interesses. Gedurende een jaar vormen jullie een maatjeskoppel. Jullie spreken op tweewekelijkse basis af. Als vrijwilliger zorg je voor afleiding en een stukje gezelligheid, in dit geval middels het maken van wandel- en/of fietstochtjes. Onze deelnemers Onze deelnemers zijn mensen die zich eenzaam voelen omdat zij een psychische kwetsbaarheid ervaren en zich niet snel zelfstandig in een sociale omgeving durven te mengen. Als vrijwilliger doorbreek je zijn of haar eenzaamheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om ‘open’ het contact aan te gaan, zonder daarbij je maatje te willen veranderen. Werkwijze De projectleider onderhoudt het contact met jou als vrijwilliger. Middels nieuwsbrieven blijf je geïnformeerd. Maatjeskoppels dienen zich aan de regels van het RIVM houden. Zowel de vrijwilliger als deelnemer moet zich bij deze regels goed voelen. Werktijden Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten, bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek met de projectleider. Als jij je definitief als vrijwilliger inschrijft, dan volgt een ontmoeting met een deelnemer. Na afloop van deze ontmoeting kun je aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje. Heb je interesse? Lijkt het je wat om iemand (woonachtig in jouw omgeving) wat sociale afleiding te bieden en samen met hem of haar wat te ondernemen? Laat dan ajb een berichtje met je naam en telefoonnummer achter. Ik maak graag telefonisch kennis met je. Dat is uiteraard geheel vrijblijvend en ter oriëntatie. Mvg, Chantal Roads Maatjesproject

Wie houdt er ook van dieren?
Aalsmeer

Wie houdt er ook van dieren?

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van vijfendertig jaar uit Kudelstaart zoeken wij een maatje. De vrouw heeft fysieke klachten, waardoor ze rolstoelafhankelijk is. Daarbij vindt ze het spannend en lastig om contacten met anderen aan te gaan. Ze weet in een sociale situatie niet zo goed hoe ze zich moet gedragen, wat ze moet zeggen of wat ze moet doen. De vrouw heeft eerder maatjes gehad, dat heeft ze als positief ervaren. Zij zou graag weer aan een maatje gekoppeld willen worden. Ze vond het in het vorige maatjescontact fijn om ergens naar uit te kunnen kijken en samen met iemand iets leuks te ondernemen. Bijvoorbeeld even naar buiten gaan (met haar hondje). Of om een bioscoop, een manage of een kinderboerderij te bezoeken. Als het jou leuk lijkt om haar nieuwe maatje te worden, wees je er dan van bewust dat deze vrouw het contact belangrijker vindt dan de activiteit. Het gaat haar om de afleiding en de gezelligheid. En dat zij zich bij haar maatje op haar gemak kan voelen. Daarnaast is het belangrijk dat je het als vrijwilliger kan accepteren dat zij wellicht andere keuzes maakt dan jij als vrijwilliger zou doen, dat je de ander niet wil ‘veranderen’ maar haar kan accepteren zoals zij is. De vrouw zou het fijn vinden als haar maatje van dieren houdt. Een gedeelde interesse voor dieren is ook een gespreksonderwerp. De vrouw maakt gebruik van speciaal vervoer. Tijdens een maatjesuitje zal het nodig zijn dat haar maatje haar rolstoel duwt. Zij kan een paar honderd meter lopen. Activiteiten moeten low-budget zijn. Ze rookt niet. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie wil met deze vrouw boodschappen doen?
Aalsmeer

Wie wil met deze vrouw boodschappen doen?

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van vijftigplus uit Aalsmeer zoeken wij een 'boodschappenmaatje'. De vrouw is van Pakistaanse afkomst en heeft in haar leven veel gereisd. Door het werk van haar vader woonde ze in verschillende landen. De vrouw heeft geen gezin. Ze woont zelfstandig en ze heeft alleen contact met een nichtje dat in de buurt woont en met een broer die verder weg woont. Haar ouders wonen nu weer in Pakistan. Ze kan vrolijk zijn en ze houdt van gezelligheid. Maar ze voelt zich eenzaam en daardoor heeft ze de neiging om alles aan haar voorbij te laten gaan. Voor haar gevoel heeft ze te veel problemen, die zwaar wegen. Daardoor vindt ze het lastig om zich in de gemeenschap te mengen. Ze heeft ook last van haar benen. Ze kan een half uurtje lopen, moet dan om de vijf minuten even op een bankje zitten. Het is voor haar soms een opgave om buitenshuis iets te ondernemen. De vrouw is reeds gekoppeld aan een maatje. Dat bevalt haar goed. Echter is het voor deze vrijwilliger momenteel niet meer mogelijk om samen naar de winkels te gaan. Daarom zou het mooi zijn als een andere vrijwilliger dit gedeelte met deze vrouw wil oppakken. De vrouw zou dus met haar (tweede) maatje boodschappen willen doen in Aalsmeer-centrum. Ze wenst dan om vanuit haar huis samen met de bus naar Aalsmeer-centrum te gaan. En in de buurt van het Raadhuisplein een paar winkels te bezoeken. Ze kan niet ver lopen, dus de hele Zijdstraat aflopen zit er niet in. Tijdens het uitstapje lijkt het haar leuk om gezellig en luchtig wat kletsen. Het is belangrijk dat haar maatje niet roddelt. Ze wenst dat de vrijwilliger en de zij respect voor elkaar zullen hebben. De vrouw verstaat Nederlands, maar spreekt de taal niet vloeiend. Als maatje zal je er wat energie in moeten steken om een gesprek met haar te voeren. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Man 50+ wil graag sámen wat ondernemen
Aalsmeer

Man 50+ wil graag sámen wat ondernemen

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een man van vijftigplus uit Aalsmeer zoeken wij een maatje. De man is heel vriendelijk, maar ook erg direct. Hij heeft snel zijn mening gevormd. Die mening kan hij dan hard uiten, terwijl hij dat niet lelijk bedoelt. Zoals hij zelf zegt: ‘als ik ten onrechte ergens van beschuldigd word, dan kan ik weleens een grote waffel hebben’. De man is eerder aan een maatje gekoppeld geweest. Met dat maatje had hij een leuke tijd. Tezamen gingen ze bijvoorbeeld een stuk fietsen door het Amsterdamse bos. Of in Amsterdam en een kroketje eten. Hij zou graag meer het huis uit komen, hij heeft echt behoefte aan een momentje waar hij naar uit kan kijken. Graag zou hij aan iemand gekoppeld worden, met wie hij weer dat soort activiteiten kan ondernemen. De man heeft een opleiding Lts gedaan, houdt van klussen en computeren. Hij houdt niet van voetbal of andere sporten. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Betrouwbaar maatje van 30+ gezocht
Aalsmeer

Betrouwbaar maatje van 30+ gezocht

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een man van dertigplus uit Kudelstaart zoeken wij een maatje. De man heeft geen sociale contacten en voelt zich eenzaam. Hij betrekt veel op zichzelf. Ook al zegt zijn verstand dat iets logisch is, dan nog vindt hij het moeilijk om iets los te laten of te accepteren. Daardoor heeft hij de neiging om zich in de steek gelaten te voelen. Hij zit veel thuis en vindt zijn afleiding in het gamen. De jongeman wenst een betrouwbaar maatje van ongeveer zijn leeftijd. De vrijwilliger hoeft niet zijn voorkeur voor gamen te delen en mag een andere en /of actievere levensinstelling hebben. Het is zijn wens is dat zijn maatje hem in zijn waarde laat en dat de vrijwilliger het gezellig voor hem kan maken. Het lijkt hem leuk om samen te koken en eten of om een gezelschapsspelletje spelen. Hij rookt. Heb je interesse? Roads Maatjesproject is op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers die zich in de regio's Haarlemmermeer en Amstelland als maatje inzetten. Dit vrijwilligerswerk komt neer op het samenzijn, het samen ondernemen en het onderhouden van contact van mens tot mens. Als je maatje wordt, dan: biedt je iemand een sociale invulling en gezelligheid (wandeling in de buurt / bezoek aan een buurthuis of museum) verzacht of verminder je iemands eenzaamheid biedt je iemand een vorm van ontspanning, welke hem of haar van dagelijkse zorgen en problemen afleidt biedt je iemand perspectief op zijn leven, gezondheid en toekomst Sommige deelnemers kunnen door het maatjescontact activiteiten ondernemen die ze zonder hun maatje niet zouden doen. Voor andere deelnemers is het prettig dat ze nu niet alleen, maar sámen met iemand een activiteit ondernemen. Het maatjescontact ga je voor de duur van één jaar aan, eens in veertien dagen spreek je met je maatje af, je dient achttien jaar of ouder te zijn. Is dit maatjeswerk iets voor jou? Neem een kijkje op de website van Roads Maatjesproject of bezoek onze social media: ‘Roads Maatjesproject en Tafelgasten’.

Jongeman zoekt maatje voor leuke activiteiten
Aalsmeer

Jongeman zoekt maatje voor leuke activiteiten

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een jongeman van vierendertig jaar uit Aalsmeer zoeken wij een maatje van tussen de dertig en veertig jaar. Sociaal is hij wat terughoudend; hij stapt niet zo snel op iemand af. Sinds hij op zichzelf woont, merkt hij dat hij wat gezelligheid mist. De jongeman wenst een maatje dat net als hij van humor houdt en gezellig, vrolijk en behulpzaam is. Het zou ook fijn zijn als zijn maatje een beetje rustig en geduldig is. Hij houdt niet zo van mensen die betweterig zijn. Bij de eerste ontmoeting zal hij wat afwachtend overkomen. Als hij zich in dit maatjescontact meer op zijn gemak gaat voelen, dan zal dat waarschijnlijk beter gaan. Hij is voor veel activiteiten te porren. Het lijkt hem leuk om samen met zijn maatje een flinke wandeling te maken, naar het theater of de bioscoop te gaan, te koken en eten, een bordspel te spelen, erop uit te gaan, ergens koffie te drinken, creatief bezig te zijn of te fotograferen. Hij kan op een locatie afspreken. Hij kan op maandag, vrijdag, zaterdag of zondag overdag afspreken, Hij rookt niet. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Neem jij hem mee naar jouw buurthuis of club?
Aalsmeer

Neem jij hem mee naar jouw buurthuis of club?

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een man van zeventigplus uit Aalsmeer zoeken wij een maatje dat hem kan helpen om onder de mensen te komen. De man heeft zijn leven lang in de bloemensector gewerkt. Zijn werk was zijn passie. Hij merkt dat nu hij niet meer werkt, hij weinig te doen heeft en een week wel lang duurt. Hij zou graag meer mensen willen zien en wat meer te doen willen hebben. Maar hij vindt het moeilijk om zelfstandig de stap in een sociaal leven te zetten. De man is rustig en niet zo’n prater. In sociaal contact is hij wat afwachtend tot anderen hem vragen stellen. Soms is hij wat warrig of vergeetachtig. Als vrijwilliger zou je hem mee kunnen nemen naar een activiteit die je zelf met regelmaat bezoekt. Dat zou je weinig tijd kosten. Deze hulpvraag is dus niet zozeer gericht op het hebben van een inhoudelijk goed contact, maar meer op het bieden van afleiding en het creëren van routine voor deze meneer. De man staat open voor een bezoek aan activiteiten bij een buurthuis of bij een club. Bijvoorbeeld: koffiedrinken, sjoelen, jeu des boules, of biljarten. Vrijwilligers zijn van harte welkom om zelf ook met een idee te komen. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw wenst maatje dat haar mee op stap neemt
Aalsmeer

Vrouw wenst maatje dat haar mee op stap neemt

Project · maandelijks 2 tot 4 uur
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van tegen de veertig jaar zoeken wij een vrouwelijke maatje dat haar mee op stap wil nemen. De vrouw is ruime tijd geleden in Aalsmeer komen wonen. In haar eentje lukt het haar niet om die drempel over te stappen om haar huis uit te komen om op pad te gaan en de omgeving te verkennen. Ze kiest dan snel voor de veilige weg: thuisblijven. Er gaan soms weken voorbij waarin ze het huis niet uitkomt. Dit heeft ze nooit eerder gehad in haar leven. Ze verwacht dat een maatje een manier is om wel weer een stap naar buiten zetten en zich in een sociale omgeving te mengen. Want ze wil wél graag weer mensen ontmoeten en ontdekken wat er in de regio allemaal te doen is en waar alles zich bevindt. Het lijkt haar leuk om bijvoorbeeld samen door de omgeving te fietsen, om samen te sporten, er op uit te gaan of een dansgelegenheid te bezoeken. De vrouw wenst een vrouwelijk maatje van tussen de veertig en zestig jaar. Iemand die enerzijds vriendelijk en zachtaardig is en anderzijds de kar kan trekken, initiatief toont, zelfverzekerd is, ondernemend is en de leiding kan nemen. En die de omgeving kent. De vrouw omschrijft zichzelf als vriendelijk, sympathiek, zachtaardig, eerlijk en betrouwbaar. Ze is ook assertief genoeg om aan te geven of ze iets wel of niet wil. In een gesprek redt ze zich goed. Ze voert liever diepere gesprekken dat dat ze over koetjes en kalfjes praat. Ze is ook geïnteresseerd in het onderwerp spiritualiteit. De vrouw rookt niet. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie heeft / kent iemand met een Ridgeback?
Aalsmeer

Wie heeft / kent iemand met een Ridgeback?

Project · 2 tot 4 uur in totaal
Roads Maatjesproject

Voor een man van 65+ uit Aalsmeer zoeken wij een maatje. Zijn hersenen functioneren niet meer zo goed als vroeger. Daardoor kan hij niet snel nadenken, praat hij wat langzamer en is hij afhankelijk van een elektrische rolstoel. De man had vroeger een hond van het ras Ridgeback. Hij heeft daar een mooie tijd aan beleefd. Hij zou nu heel graag worden gekoppeld aan een maatje dat ook een Ridgeback heeft. Een gezellig contact met het baasje en de hond zou voor hem iets kunnen zijn om naar uit te kijken en hem een plezierige afleiding kunnen geven. Hij weet dat de hond meerdere ontmoetingen nodig zal hebben om hem te gaan herkennen en contact te gaan maken. Hij zou het leuk vinden om het baasje en de hond buiten te ontmoeten. Bijvoorbeeld in het Seringenpark, daar kan hij met zijn elektrische rolstoel naar toe komen. De ontmoetingen hoeven niet lang te duren. Hij kan op alle dagen afspreken behalve op dinsdag en donderdag. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, op een ander moment, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie wil jeu de boulen of midgetgolfen?
Aalsmeer

Wie wil jeu de boulen of midgetgolfen?

Project · maandelijks 2 tot 4 uur
Roads Maatjesproject

Voor een man van 70+ zoeken wij een maatje dat met hem wil jeu de boulen of midgetgolfen in de Hornmeer. De man heeft zijn leven lang in de bloemensector gewerkt. Zijn werk was zijn passie. Sinds hij met pensioen is, vult hij een aantal dagen in de week met dagbesteding. Daarnaast zou hij graag een vriendschappelijk één-op-één contact met iemand willen ervaren. Hij hoopt aan een maatje gekoppeld te worden dat het leuk vindt om samen met hem te gaan jeu de boulen of midgetgolfen in de Hornmeer. De man is rustig en niet zo’n prater. In sociaal contact is hij wat afwachtend tot anderen hem vragen stellen. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Anderen bekeken ook

Heb jij een plek aan tafel over?
Amstelveen, Haarlemmermeer, Uithoorn, Aalsmeer

Heb jij een plek aan tafel over?

Structureel
Roads Tafelgasten

In de regio’s Amstelland en Haarlemmermeer zoeken wij enthousiaste en sociaal voelende vrijwilligers die graag voor één of meerdere deelnemers willen koken en samen met hen willen eten. Onze deelnemers zijn mensen die een psychische kwetsbaarheid ervaren en die zich als gevolg daarvan eenzaam kunnen voelen of die om andere redenen in een sociaal isolement zijn geraakt. Zij hebben weinig sociale contacten, terwijl zij deze wel graag zouden willen hebben. Omdat het aangaan van nieuwe contacten niet lukt of moeizaam verloopt, voelt het alsof ze enigszins buiten de maatschappij staan. Het doel van Roads Tafelgasten is om deze mensen zich ‘welkom’ te laten voelen bij vrijwilligers en hen samen te laten eten, zodat zij weer wat sociale afleiding ervaren. Samen eten, tijd en interesse voor elkaar hebben en je welkom voelen, is de insteek van het project. Op basis van een uitgebreid intakegesprek wordt een vrijwilliger aan één of meer deelnemers gekoppeld. De grootte van het groepje wordt in overleg bepaald. Eén maal per maand komt het eetgroepje bij de vrijwilliger thuis samen om te eten. Dit kan zowel ’s middags als ‘s avonds. De vrijwilliger en de deelnemer(s) gaan een contract voor één jaar aan.

Wandel- of fietsmaatje gezocht!
Haarlemmermeer, Aalsmeer, Amstelveen

Wandel- of fietsmaatje gezocht!

Structureel
Roads Maatjesproject

Ga je graag wandelen of fietsen? En ben je sociaalvoelend? Misschien is het dan iets voor jou om samen met één van onze deelnemers wandel- en/of fietstochtjes te maken en hem of haar tijdens deze activiteit een luisterend oor of gezellige afleiding te bieden. Wat ga je doen? We koppelen je aan één vaste deelnemer. De koppeling vindt plaats op basis van gemeenschappelijke wensen en interesses. Gedurende een jaar vormen jullie een maatjeskoppel. Jullie spreken op tweewekelijkse basis af. Als vrijwilliger zorg je voor afleiding en een stukje gezelligheid, in dit geval middels het maken van wandel- en/of fietstochtjes. Onze deelnemers Onze deelnemers zijn mensen die zich eenzaam voelen omdat zij een psychische kwetsbaarheid ervaren en zich niet snel zelfstandig in een sociale omgeving durven te mengen. Als vrijwilliger doorbreek je zijn of haar eenzaamheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om ‘open’ het contact aan te gaan, zonder daarbij je maatje te willen veranderen. Werkwijze De projectleider onderhoudt het contact met jou als vrijwilliger. Middels nieuwsbrieven blijf je geïnformeerd. Maatjeskoppels dienen zich aan de regels van het RIVM houden. Zowel de vrijwilliger als deelnemer moet zich bij deze regels goed voelen. Werktijden Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten, bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek met de projectleider. Als jij je definitief als vrijwilliger inschrijft, dan volgt een ontmoeting met een deelnemer. Na afloop van deze ontmoeting kun je aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje. Heb je interesse? Lijkt het je wat om iemand (woonachtig in jouw omgeving) wat sociale afleiding te bieden en samen met hem of haar wat te ondernemen? Laat dan ajb een berichtje met je naam en telefoonnummer achter. Ik maak graag telefonisch kennis met je. Dat is uiteraard geheel vrijblijvend en ter oriëntatie. Mvg, Chantal Roads Maatjesproject

Wie heeft / kent iemand met een Ridgeback?
Aalsmeer

Wie heeft / kent iemand met een Ridgeback?

Project · 2 tot 4 uur in totaal
Roads Maatjesproject

Voor een man van 65+ uit Aalsmeer zoeken wij een maatje. Zijn hersenen functioneren niet meer zo goed als vroeger. Daardoor kan hij niet snel nadenken, praat hij wat langzamer en is hij afhankelijk van een elektrische rolstoel. De man had vroeger een hond van het ras Ridgeback. Hij heeft daar een mooie tijd aan beleefd. Hij zou nu heel graag worden gekoppeld aan een maatje dat ook een Ridgeback heeft. Een gezellig contact met het baasje en de hond zou voor hem iets kunnen zijn om naar uit te kijken en hem een plezierige afleiding kunnen geven. Hij weet dat de hond meerdere ontmoetingen nodig zal hebben om hem te gaan herkennen en contact te gaan maken. Hij zou het leuk vinden om het baasje en de hond buiten te ontmoeten. Bijvoorbeeld in het Seringenpark, daar kan hij met zijn elektrische rolstoel naar toe komen. De ontmoetingen hoeven niet lang te duren. Hij kan op alle dagen afspreken behalve op dinsdag en donderdag. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, op een ander moment, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Houdt u ook zo van wandelen?
Aalsmeer

Houdt u ook zo van wandelen?

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 1 uur
Zorggroep Aelsmeer

Eén van onze cliënten van het ontmoetingscentrum (OC) Irene gaat graag met u meewandelen, want wat is er niet heerlijker dan even naar buiten en een frisse neus halen. We zijn op zoek naar vrijwilligers die willen wandelen met één van onze cliënten en tijd hebben om samen een praatje maken. Wist u dat onze cliënten ook u veel te vertellen hebben. Momenteel zijn we opzoek naar een wandelvrijwilliger die op dinsdagmiddag vanaf 13.30 uur met een individuele cliënt of met een kleine groepje wil wandelen. We zouden het gezellig vinden als nu na afloop een lekker kopje thee of koffie blijft drinken. Soms zitten cliënten in een rolstoel en kunt u eerst uitleg/les krijgen hoe je het beste met een rolstoel rijdt. Om met de cliënten te kunnen praten is de Nederlandse taal spreken wel noodzakelijk op niveau A1/A2. Ze spreken vaak geen Engels. U hulp wordt erg gewaardeerd. De vrijwilligers van Zorggroep Aelsmeer kunnen meedoen aan een informatiebijeenkomst, evaluatie, eindejaar borrel met een attentie en u kunt gebruik maken van een reiskostenvergoeding. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk, neemt u dan gerust contact met mij op. Kijk voor meer informatie bij Zorgroep Aelsmeer. Graag tot ziens! Tanja

Ritje te maken?
Aalsmeer, Haarlemmermeer

Ritje te maken?

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 1 uur
Zorggroep Aelsmeer

Bent u in de gelegenheid om een paar bezoekers, naar OC-ontmoetingscentrum Odense Rijsenhout te brengen? Wij zijn op zoek naar chauffeurs, die met hun eigen auto, willen helpen met ophalen en wegbrengen van onze bezoekers naar OMC-Odense in Rijsenhout. Dit is op donderdag, rond 10.00 uur kan u de bezoekers naar het OC brengen en om 15.30 uur weer naar huis. Rouleren met een andere chauffeur is ook mogelijk. Wij bieden u een lekker kopje koffie/ thee, gezellige contacten en u kunt uw reiskosten declareren. Het OMC-Odensehuis is onderdeel van Zorggroep Aelsmeer en bevindt zich in Rijsenhout, over de brug bij Aalsmeer. De bezoekers zijn senioren die kunnen deelnemen aan diverse activiteiten. U kunt denken aan: gezamenlijk in gesprek tijdens het koffie drinken, geheugentraining, groepsgesprekken, creatieve activiteiten, muziek, bewegen/Totaal vitaal, wandelen. Dit alles draagt bij aan langer zelfstandig blijven en gebeurt onder professionele begeleiding. Uw hulp wordt erg gewaardeerd. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. De vrijwilligers van Zorggroep Aelsmeer kunnen meedoen aan een informatiebijeenkomst, evaluatie, eindejaar borrel met een attentie en u kunt gebruik maken van een reiskostenvergoeding. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk, neemt u dan gerust contact met mij op. Kijk voor meer informatie bij Zorgroep Aelsmeer. Graag tot ziens! Tanja

"Blokje om"
Aalsmeer, Haarlemmermeer

"Blokje om"

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 1 uur
Zorggroep Aelsmeer

Bezorgt u onze cliënten een fijne dag? Door een paar cliënten uit Hoofddorp of Rijsenhout op te halen naar het ontmoetingscentrum (OC) Irene in Aalsmeer te rijden. Het OC Irene is onderdeel van het Zorggroep Aelsmeer en bevindt zich in het Irene gebouw. Het OC wordt bezocht door senioren 'Het Odensehuis’ die kunnen deelnemen aan diverse activiteiten. Daarnaast zijn er drie maatwerkgroepen voor ouderen met de diagnose dementie of een hersenen gerelateerde ziekte, zoals Parkinson of CVA. De cliënten worden door professionals ondersteund middels dagbesteding. Het OC informeert en ondersteunt de naaste familie m.b.t. de ziekte of aandoening. Per dag komen er ongeveer 55 bezoekers naar het ontmoetingscentrum. Wij zijn opzoek naar chauffeurs, die met hun eigen auto, (tegen reiskostenvergoeding) of met de werkauto, deze staat bij gebouw Irene, willen helpen met het ophalen en wegbrengen van een paar cliënten naar OC in Irene. Dit is op maandag of dinsdag in de ochtend tussen 9:45 en 10:45 en/of in de middag vanaf 15:45 uur. Rouleren met een andere chauffeur is ook mogelijk. Wij bieden u een lekker kopje koffie/ thee, gezellige contacten en u kunt uw reiskosten declareren. Uw hulp wordt erg gewaardeerd! De vrijwilligers van Zorggroep Aelsmeer kunnen mee doen aan een informatiebijeenkomst, evaluatie, eindejaarsborrel met een attentie en u kunt gebruik maken van een reiskostenvergoeding. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Het adres van het ontmoetingscentrum Irene is: Kanaalstraat 1431 BW Aalsmeer. Bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk, neemt u dan gerust contact met mij op. Kijk voor meer informatie bij Zorgroep Aelsmeer. Graag tot ziens! Tanja

Vrijwilliger Valpreventie
Aalsmeer

Vrijwilliger Valpreventie

Project · 1 tot 2 uur in totaal
Participe Amstelland Amstelveen

Help jij graag anderen en wil je bijdragen aan het welzijn van de inwoners van Aalsmeer? Participe Amstelland is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten voor het valpreventieprogramma, een initiatief gericht op het verminderen van valincidenten onder ouderen door middel van voorlichting, het bepalen van valrisico’s en de cursus 'In Balans'. We starten hiermee in de laatste maanden van 2024. Meer weten? Op 10 oktober a.s. hebben we een informatiebijeenkomst. Kijk hiervoor op de website van Participe Amstelland. Als Vrijwilliger Valpreventie kun je diverse taken op je nemen: - Voorlichting geven over het belang van valpreventie in Aalsmeer. Dit kan op allerlei gelegenheden zijn zoals vitaliteitsbijeenkomsten en op Infopunten van onze wijkcentra, maar ook tijdens de griepvaccinatie. - Assisteren van de docent bij het uitvoeren van testen tijdens de cursus ‘In Balans’. Dit gaat om 1 uur aan het begin en 1 uur aan het einde van de cursus. - Helpen bij het bepalen hoe groot het risico op vallen van iemand is en waar iemand het best bij geholpen is. - Je inzet neemt maar enkele uren per week (maar niet iedere week!) in beslag, maar het verschil dat je maakt, is groot. Wij zoeken mensen die: - Affiniteit hebben met de doelgroep ouderen; - Geïnteresseerd zijn in gezondheid en welzijn. Een achtergrond of interesse in gezondheid, zorg of fysiotherapie is een pluspunt (maar niet noodzakelijk), net als kennis van of bereidheid om te leren over valpreventie. - Klantvriendelijk en geduldig zijn; - Een goede beheersing van de Nederlandse taal hebben. Dit bieden wij: - Je gaat deel uitmaken van een leuke groep vrijwilligers. Een coördinator begeleidt jullie, je staat er dus niet alleen voor. - Je gaat goed voorbereid aan de slag. Wij zorgen voor de training - Je krijgt 25% korting op cursussen van Participe. - Je deelt mee in de activiteiten die Participe organiseert voor vrijwilligers - Een zinvolle invulling van je dag en waardering voor je inzet :) Voor deze functie is Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verplicht. Deze is gelukkig gratis en wij doen de aanvraag hiervoor. We zorgen natuurlijk dat je goed getraind je taak kan uitvoeren. Je wordt begeleid door de Coördinator Valpreventieketen.

Schilderwerk binnen voor mw en zoon
Aalsmeer

Schilderwerk binnen voor mw en zoon

Eenmalig · 4 tot 12 uur
Stichting ANDERS Amstelland

Wij van Stichting Anders zijn op zoek naar een of meer vrijwilligers die muren kunnen verfen! Het gaat om de woning van een 61-jarige mevrouw die mindervalide is (door een verbrijzeld been) een haar 24-jarige thuiswonende zoon. Beiden hebben diverse chronische ziekten, zijn fysiek niet in staat de klus alleen te klaren en hebben geen netwerk om op terug te vallen. Ze wonen in Aalsmeer (nabij het centrum). Noodzaak is hoog, want ondanks dat ze al tien jaar in deze woning wonen, zijn er nog steeds muren die ongeschilderd (in de voorstrijk) staan te wachten op een kleurtje. De hoogste prioriteit heeft een van de slaapkamers, een lange muur in de woonkamer en misschien als u nog tijd heeft de hal. De muurverf is al geregeld, nu de handjes nog. Bent u bereid om de handen uit de mouwen te steken en een aantal wanden te verven? Neem contact op!

Jongeren
(kleine) groepen
Locatiecoördinator Evenementenhulp Amstelveen
Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, Ouder-Amstel, Amsterdam

Locatiecoördinator Evenementenhulp Amstelveen

Wekelijks · 4 tot 8 uur
Rode Kruis

Voor onze locatie Amstelveen zoeken we een “spin in het web” voor de Evenementenhulpverlening. Gemiddeld 4-8 uur per week, flexibel. Wat ga je doen? Je verwerkt EHBO-aanvragen voor evenementen, onderhoudt het contact met opdrachtgevers en maakt afspraken. Je plant vrijwillige eerstehulpverleners in voor de evenementen, maakt een draaiboek en doet de (de)briefing en eventuele nazorg. Je signaleert knelpunten, draagt zorg voor de evaluatie en administratieve afhandeling. Daarnaast voer je met nieuwe hulpverleners kennismakingsgesprekken en begeleidt hen tijdens hun “vrijwilligersjourney”. Onze ideale kandidaat… • Heeft een vriendelijke manier van communiceren en een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; • Kan goed organiseren; • Pakt graag uiteenlopende zaken op die op zijn/haar pad komen; • Wordt enthousiast van een dynamische kantoorfunctie; • Voelt aan wat er in een groep leeft en maakt dit bespreekbaar; • Is een echte verbinder; • Is beschikbaar voor 4-8 uur per week en voor een langere periode; • Is bereid een EHBO-diploma te halen; • Staat achter de doelstellingen van het Rode Kruis. Wat bieden we? • Een afwisselende en leuke kantoorfunctie waarin je de kans krijgt om je leidinggevende en organisatorische kwaliteiten in te zetten; • Een kijkje in de keuken van dé noodhulporganisatie van Nederland; • Voldoening, door indirect bij te dragen aan de veiligheid van mensen; • De ruimte om als vrijwilliger diverse opleidingen en trainingen te volgen; • Diverse activiteiten, zoals thema-avonden en borrels; • Verzekering en reiskostenvergoeding. Hoe meld je je aan? Druk op de sollicitatieknop! Meer informatie kun je vinden op de website van het Rode Kruis. vacaturenummer