Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
Aalsmeervoorelkaar

Bijzzzondere impact: bijenhotel maken

Ken jij het verschil tussen honingbijen en wilde bijen? Honingbijen leven in een bijenkorf bij de imker en maken honing. Wilde bijen leven juist in de vrije natuur en nemen het stuifmeel van de planten en bloemen mee naar de volgende plant en bloem. Ze helpen daardoor de groei van groenten, fruit en andere eetbare gewassen. Er zijn 358 soorten wilde bijen in Nederland, maar ze hebben het erg moeilijk... gelukkig kunnen we daar makkelijk iets aan doen! Wil jij ze helpen en maak je een Bijenhotel of Bijen Bed & Breakfast in je tuin voor deze zoemende vrienden? Geef je op, dan vertellen we je hoe je makkelijk je eigen bijen B&B maakt. Deze challenge is ook super leuk om samen met kinderen te doen!

Lees meer

eenmalig (geen vaste datum)

Overal

Maximaal 100 deelnemers

Klussen buiten & tuin

Beschrijving

Ken jij het verschil tussen honingbijen en wilde bijen? Honingbijen leven in een bijenkorf bij de imker en maken honing. Wilde bijen leven juist in de vrije natuur en nemen het stuifmeel van de planten en bloemen mee naar de volgende plant en bloem. Ze helpen daardoor de groei van groenten, fruit en andere eetbare gewassen.

Er zijn 358 soorten wilde bijen in Nederland, maar ze hebben het erg moeilijk... gelukkig kunnen we daar makkelijk iets aan doen! Wil jij ze helpen en maak je een Bijenhotel of Bijen Bed & Breakfast in je tuin voor deze zoemende vrienden?

Geef je op, dan vertellen we je hoe je makkelijk je eigen bijen B&B maakt. Deze challenge is ook super leuk om samen met kinderen te doen!

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Eenmalig 0 tot 1 uur

Locatie

Overal

Maximaal aantal deelnemers

Maximaal 100 deelnemers

Bijzonderheden

Geschikt voor (kleine) groepen

Geschikt voor jongeren

Impact

Impactgebied

Tuin, dieren & natuur

Categorie

Klussen buiten & tuin
Anne | NLvoorelkaar
75% profielsterkte

Over Anne | NLvoorelkaar

  • Deze hulpvraag is gecheckt door de helpdesk
  • Anne | NLvoorelkaar is ingeschreven op NLvoorelkaar sinds 30-01-2012
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • 10 aanbevelingen ontvangen
Hallo ik ben Ad uit Elst gld. Ik heb sinds een half jaar een leuke match over gehouden met een dementerende man van 83jr in verzorgingshuis tehuis.Hier naast heb ik ook nog 2 bejaarde dames met ligte dementie.Na 20jr ervaring met deze doelgroep,had ik reeds aangegeven van doelgroep te willen veranderen.De beste ervaring heb ik met eenzame alleenstaande bejaarde mannen.Over deze doelgroep hoor ik helaas niks over? Misschien bij mijn vervolg inschrijving? Met vriendelijke groet ad
Ad
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Geef vroeger een toekomst
Overal

Geef vroeger een toekomst

Eenmalig · 1 tot 20 uur
Erfgoedvrijwilliger.nl

Houd je van geschiedenis en verhalen? Wil je kennis opdoen en enthousiaste mensen ontmoeten met dezelfde passie? Wil je bijdragen om erfgoed in stand te houden en door te geven? Of wil je meer over je eigen leefomgeving te weten komen? Een ambacht leren? Dan zijn musea, historische verenigingen, archieven en andere erfgoedorganisaties op zoek naar jou! 👉 Mogelijkheden Musea, archieven, molens, monumenten, kastelen en historische verenigingen draaien veelal op de kracht van vrijwilligers. Bijdragen kan op heel veel manieren: ontvang bezoekers, beoefen een ambacht, word gids, klusser, help mee met de communicatie of word bestuurder. Ontdek waar jouw talenten van pas komen bij jouw favoriete erfgoedorganisatie. 💡Wat het oplevert • Jij geeft vroeger een toekomst. Verhalen, geschiedenis en wijze lessen worden bewaard én doorgegeven. • Je ontmoet enthousiaste mensen met dezelfde passie • Volop kansen om je te ontwikkelen: leer meer over de geschiedenis, ontwikkel jezelf in een vrijwilligersfunctie en leer nieuwe vaardigheden. ✉️ Interesse Stuur me een berichtje dat je meer wilt weten, dan vertel ik je over de mogelijkheden! Tot snel!

Jongeren
(kleine) groepen
Help gevluchte kinderen door spel & beweging
Overal

Help gevluchte kinderen door spel & beweging

Wekelijks · 3 tot 5 uur
TeamUp

"Ze kunnen weer even helemaal kind zijn... mooi dat je dat in een paar uurtjes per week kunt geven. Ik ga na TeamUp met een voldaan gevoel naar huis!". ✨Wat ga je doen Als vrijwilliger voor TeamUp (een programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child) bied je psychosociale steun aan gevluchte kinderen door middel van spel en beweging. Spelenderwijs leren kinderen omgaan met emoties zoals boosheid, angst en stress. Je wordt vooraf getraind en begeleid en gaat op een opvanglocatie bij jou in de buurt aan de slag. Je maakt deel uit van een enthousiast team met andere vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleiden jij en je team activiteiten voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Deze activiteiten hebben een thema en doel. Door de activiteiten voelen kinderen zich veilig en beschermd, meer verbonden met hun leeftijdsgenoten en optimistischer. Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding. ✅ Dit ben jij: • Ervaring met het organiseren van activiteiten voor kinderen. Of je hebt relevante werkervaring of een afgeronde opleiding (of nog studerend) op het gebied van pedagogiek, onderwijs, social work, sport, spel en/of beweging; • Eén dagdeel doordeweeks beschikbaar (3 tot 5 uur), vanaf ongeveer 15.30 uur (dag en tijdstip verschilt per locatie); • Voor een langere periode beschikbaar (minimaal een aantal maanden of langer). Stabiliteit is essentieel voor deze kwetsbare groep kinderen; 🎉Dit bieden wij: • Een functie om werkervaring op te doen in dit vakgebied en je verder te ontwikkelen; • De kans om echt een verschil te maken in het leven van gevluchte kinderen, je levert een belangrijke bijdrage aan hun psychosociale welzijn; • Een plek in een internationaal, enthousiast en professioneel vrijwilligersteam; • Trainingen en vervolgtrainingen in het faciliteren van de activiteiten en het werken met deze specifieke doelgroep; • Counseling- en stressmanagementsessies; • Vrijwilligersevenementen; • Reiskostenvergoeding; Herken jij jezelf in de omschrijving en denk je dat je bij ons team past? Reageer hieronder, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Veiligheid van kinderen is voor TeamUp essentieel. TeamUp accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures. TeamUp is een gezamenlijk programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child. TeamUp wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF).

Bent u 55+ en wilt u passen op een lieve hond
Overal

Bent u 55+ en wilt u passen op een lieve hond

Eenmalig · 2 tot 20 uur
Stichting OOPOEH

Bent u dol op honden, wandelt u graag en wordt u vrolijk van een gezellige viervoeter in de buurt? Maar wilt u zelf niet (meer) aan een hond beginnen? Via OOPOEH kunt u (55+) passen op een lieve hond in uw buurt en zo een buurtgenoot helpen met het uitlaten en de verzorging van hun hond. Ga naar de website van Stichting OOPOEH en maak daar (gratis en vrijblijvend) een oppasprofiel aan. Of stuur ons een bericht. Tip: voordat u lid wordt kunt u al zien welke honden er in uw buurt beschikbaar zijn.

Kletsmaatjes gezocht!
Overal

Kletsmaatjes gezocht!

Wekelijks · 1 tot 10 uur
Stichting Het Begint met Taal

Wil je iets betekenisvols doen? Heb je interesse in andere culturen? En houd je van kletsen? Meld je dan aan voor ‘Kletsmaatjes’: online Nederlands kletsen met een nieuwkomer. Samen oefen je de Nederlandse taal en deel je wat je bezighoudt. Dat is goed voor de taalontwikkeling, het zelfvertrouwen en het netwerk van nieuwkomers én vrijwilligers. -Je bent minimaal 16 jaar oud -Je spreekt vloeiend Nederlands -Je bent minstens 1 uur per week beschikbaar voor 10 of 20 sessies -Je hebt interesse in taal en andere culturen -Videobellen kent voor jou geen geheimen -Je hebt toegang tot een e-learning en online webinar, zodat je goed voorbereid bent op de sessies met je kletsmaatje Je krijgt: -Een mooie match! -Ondersteuning van een enthousiast team van coördinatoren voor al je vragen en advies -Voor vrijwilligers: e-learnings en interessante webinars Stuur ons je e-mailadres of telefoonnummer en we plannen direct een kennismaking in! Wat onze kletsmaatjes zoal zeggen: "We hebben over allerlei onderwerpen gesproken; onze culturen, eten, Bevrijdingsdag, Ramadan, festivals en het weekend". "Ik vind het erg leuk. Mijn kletsmaatje is een geweldig persoon. Zij praat Nederlands met mij op een vrolijke manier. Het is nooit saai. Ook geeft ze mij huiswerk. Ik luister, spreek, lees voor en leer nieuwe woorden. Mijn kletsmaatje geeft me de kans om mijn Nederlands te verbeteren." "Mijn kletsmaatje durft steeds meer te praten en te vertellen." “Opnieuw ontzettend leuk om te zien hoe gretig mijn kletsmaatje alle informatie opneemt." "De vooruitgang met mijn kletsmaatje is opmerkelijk."

Help je mee? Onderzoek sociaal pensioen 55+
Online / via de telefoon

Help je mee? Onderzoek sociaal pensioen 55+

Eenmalig · 1 tot 1 uur
Present Rotterdam

Als Stichting Present Rotterdam willen we beter in kaart brengen hoe 55plussers naar hun 'sociaal pensioen' toewerken, en willen we kijken hoe wij als een vrijwilligersorganisatie daar een rol in kunnen spelen. Hiervoor hebben we een enquête gemaakt. Zouden de 55plussers in jullie netwerk hieraan mee willen doen? Het invullen duurt minder dan 10 minuten. Alvast bedankt voor jullie medewerking! Hierbij de enquête: [website verborgen]

Marketing en fondsen
Online / via de telefoon

Marketing en fondsen

Wekelijks · 3 tot 4 uur
Both Hands

Stichting Massage voor de Zorg is een stichting opgericht in 2020. Wij maken massageprojecten mogelijk voor kwetsbare mensen waarbij communicatie moeilijk of niet gewenst is. Op dit moment ligt de focus op ouderen met dementie. Vooralsnog doen wij dat lokaal, maar we willen uitgroeien naar een landelijk netwerk. 2024 is voor ons een sleuteljaar. Wij zijn aan het professionaliseren en daar hoort voldoende financiële middelen bij. Wij zijn afhankelijk van donaties en fondsen. Wij zoeken iemand die blij wordt van onze missie en die oprecht plezier beleeft aan het werven van donaties bij bedrijven en de weg weet om fondsen aan te vragen. Jouw bijdrage is dus essentieel voor ons bestaan. Het aantal uren is vrij in te vullen. Er zijn geen deadlines. We kunnen een wettelijk bepaalde vrijwilligersvergoeding bieden en in de toekomst wellicht meer. Verder zijn wij enthousiast en werken wij vanuit ons hart. Informatie vindt je op onze website.

Helpen van buren door luisteren en coaching
Online / via de telefoon

Helpen van buren door luisteren en coaching

Wekelijks · 3 tot 4 uur
Coloured Consultancy

LUISTEREN, Coachen en eventueel adviseren bij woonoverlast: ÉÉN MIDDAG IN DE WEEK (OF MEER) (vanuit huis OF ons kantoor op het NOORDEREILAND) Heb jij een open houding en respect voor iedereen? Kun je goed luisteren en vind je het fijn om anderen te helpen? Lees dan even verder. Wij zoeken namelijk vrijwilligers die als adviseur bij ons aan de slag willen. Iedereen in Rotterdam die woonoverlast ervaart en er zelf even niet uitkomt kan de Advieslijn Woonoverlast Rotterdam bellen. Als adviseur begin je met goed luisteren naar iemands verhaal. Dat kan al genoeg zijn voor de beller. Maar vaak ook willen ze advies over wat te doen in hun situatie zodat zij er zelf verder mee kunnen, dat is altijd fijn want dat geeft mensen kracht. Soms is een doorverwijzing naar bijvoorbeeld buurtbemiddeling of een andere instantie de beste optie. Natuurlijk krijg je eerst een training van ons en als je begint begeleiding van onze meer ervaren krachten. In de training leer je meer over goed luisteren, de juiste vragen stellen, welk advies helpt in dit geval en de waarde van iemand die, ook in een onveranderbare situatie, luistert en erkenning geeft. Na het gesprek zet je alles in de computer. (dit leer je ook in de training) Ons kantoor is op het Noordereiland en de werkzaamheden voor de advieslijn zijn door-de-weeks tussen 12.30 en 17.15 uur. Je kunt één middag in de week actief zijn, maar ook meerdere. In de ochtend zijn we soms ook al druk met het nabellen van vragen die via de email binnenkomen en met het bijwerken van administratie. Mocht je niet tot 17.15, maar wel andere uren kunnen dan zijn we ook blij met je hulp hierbij. Dus wil je Rotterdammers verder helpen met je luisterend oor en advies? En heb je gemiddeld 4 uur (of meer) per week de tijd? Dan is de functie van Adviseur Advieslijn Woonoverlast iets voor jou! Wil je je tijd vooral flexibel inplannen? Kijk dan bij onze andere functie, die van Buurtbemiddelaar. Stuur een bericht inclusief je telefoonnummer voor meer informatie en dan bellen we je snel om al je vragen te beantwoorden (en meer..)

Telefoon en Chat vrijwilligers Luisterlijn
Online / via de telefoon

Telefoon en Chat vrijwilligers Luisterlijn

Wekelijks · 4 tot 5 uur
De Luisterlijn

Bij jou kunnen mensen op verhaal komen, anoniem en veilig. Ze voelen zich gehoord, gesteund en soms krijgen ze zelfs inzicht in een probleem of vraag. Je wordt door goede training en begeleiding een deskundige gesprekspartner. Vrijwilligerswerk waar je een wijzer mens van wordt! In Den Bosch is één van de 26 locaties van de Luisterlijn in Nederland gevestigd. Wie wij zoeken: Je hebt oprecht interesse in een ander, je spreekt geen oordelen uit en je hebt een open houding. Je staat momenteel stabiel in het leven en je wilt je graag verder ontwikkelen op het gebied van luisterkunst en gespreksvoering. Want er wordt jou veel toevertrouwd als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Soms onderwerpen waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Geen makkelijk maar zeker ook geen saai werk. Ieder gesprek is anders. Wat wij vragen: Werken bij de Luisterlijn vraagt om ruimte in je hoofd, hart en agenda. Je draait ongeveer een dienst per week van gemiddeld vier uur. De diensten kun je zelf inplannen. Eens per maand luister je 's nachts naar mensen die de slaap niet kunnen vatten. De nachtdienst vraagt natuurlijk meer van je dan een dagdienst. Toch zijn het juist de verhalen in de nacht die dit werk speciaal maken. Behalve voor de telefonische hulpdienst, zoekt de Luisterlijn Den Bosch ook vrijwilligers voor de chatdiensten. Voor je aan de slag gaat, krijg je een gedegen training die verplicht is. Daarnaast is er maandelijks een leerzame groeps- en trainingsbijeenkomst waar je aanwezigheid en inzet wordt verwacht. De Luisterlijn streeft naar een langdurige relatie met de vrijwilliger van liefst meerdere jaren. Dit is mede vanwege de investering in training en begeleiding. In Den Bosch kun je de diensten op locatie uitvoeren, maar ook zijn thuiswerkmogelijken bespreekbaar. Echter is het hierbij wel belangrijk dat je over een passende, afgesloten ruimte beschikt om het werk thuis mogelijk te maken. Wat wij bieden: Intensief, maar verrijkend en zinvol. Dat is hoe de meeste vrijwilligers hun werk ervaren. Het geeft veel voldoening om iets voor een ander te kunnen betekenen. Wat minstens zo belangrijk is, is dat je door het vrijwilligerswerk zelf veel kunt leren, het verrijkt je als mens. Gedegen training en begeleiding: Voor je aan de slag gaat, krijg je een training. De training bestaat uit 12 tot 14 modules (in totaal ca. 32 - 40 uur training verdeeld over 6 tot 14 weken). Tijdens de training word je ook in de praktijk begeleid door een ervaren vrijwilliger. Gedurende het opleidingstraject zijn er een paar momenten waarop we samen bekijken of het werk en de organisatie echt bij je passen. Na het afsluiten van de training ga je zelfstandig aan de slag. Ook daarna krijg je trainingen en persoonlijke begeleiding. Omdat we met de trainingen stevig investeren in onze vrijwilligers, streven we in principe naar een langdurige relatie met de vrijwilliger van liefst meerdere jaren. Ook bieden we een tegemoetkoming in de reiskosten. Aanmelden: Ben je enthousiast? We horen graag van je! Meld je aan op onze website [website verborgen] en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Telefonisch hulpverlener/Centralist m/v
Online / via de telefoon

Telefonisch hulpverlener/Centralist m/v

Wekelijks · 6 tot 6 uur
Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o.

Van een zwaan op het spoor en een kat in het nauw tot een hert in het water en een hond die zijn baasje kwijt is. Dagelijks zijn er in Woerden en omstreken dieren in nood die onze hulp nodig hebben. Maar hoe weten we eigenlijk dat er een dier in nood is? En hoe zorgen we ervoor dat onze dierenambulance naar de juiste locatie gaat? Dat is waar onze telefonistes een belangrijke rol spelen. En zij zijn op zoek naar jou! Wat ga je doen? Onze telefonistes staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week én op feestdagen klaar om mensen die ons centrale noodnummer bellen te woord te staan. Geen enkele melding is hetzelfde, en elk soort melding vraagt weer om een andere actie. Je zorgt er bij iedere melding voor dat je een zo compleet mogelijk beeld hebt van de situatie, noteert alle gegevens en bepaalt welke actie er nodig is. Kan je de vraag beantwoorden of de meld(st)er en het dier op afstand al helpen? Dan handel je de melding zelf af. Is er hulp ter plekke nodig? Dan schakel je onze dierenambulance (en soms ook andere partijen) in, en zorgt ervoor dat de collega precies weet waar hij of zij heen moet. Hoe werkt onze telefoondienst precies? Bij de telefoondienst werken we met een vast rooster. Je werkt minimaal 6 uur per week, dit kan zijn met één dienst van 6 uurtjes óf twee diensten van ieder 3 uurtjes. Of je steeds naar ons asiel moet rijden? Zeker niet. Je werkt namelijk vanuit huis. En kunt dus ondertussen gewoon de krant lezen met een bakje koffie, een wasje draaien of lekker in het tuin van het zonnetje genieten. Zolang je maar goed bereikbaar bent. Ideaal, nietwaar? Een 6-uursdienst is van: 07.00 uur – 13:00 uur of 13:00 uur – 19:00 uur. Een 3-uursdienst is van: 07:00 uur – 10:00 uur, 10:00 uur – 13:00 uur, 13:00 uur – 16:00 uur of 16:00 – 19:00 uur. Wat heb je nodig? Heb jij een groot hart voor dieren, paar uurtjes per week vrij en ben jij een kei in multitasken? Houd jij je hoofd koel in lastige situatie en behoud je het overzicht? Top! Want dat zijn precies de vaardigheden die je nodig hebt. Daarnaast: • beschik je over een internetaansluiting, eigen computer en enige ervaring met computers, • spreek én schrijf je goed Nederlands, • en ben je minimaal 6 uur per week beschikbaar. Dit krijg je ervoor terug Allereerst natuurlijk ontzettend veel waardering en dankbaarheid. Daarnaast werk je in een team met fijne collega’s die je graag helpen, binnen een enthousiaste vrijwilligersorganisatie. Wist je dat íedereen bij ons vrijwilliger is? Belangrijk dus om te weten dat je niet betaald wordt in geld, maar in veel liefde van onze dieren. Tot slot word je goed begeleid en ingewerkt, en heb je de mogelijkheid om workshops en cursussen te volgen. Enthousiast? Leuk! Vul dan het contactformulier in en wij nemen contact met je op voor een persoonlijke kennismaking en een rondleiding in ons asiel. Wil je eerst een dagje meekijken? Dat kan ook. We laten je graag met een ‘snuffeldienst’ alle ins & outs van ons werk als telefonist(e) zien.

Administratief medewerker
Online / via de telefoon

Administratief medewerker

Project · maandelijks 6 tot 16 uur
Stichting Helende Geluiden

Stichting Helende Geluiden/Matinee- Mondiaal, zet zich in om wereldmuziek live hoorbaar te maken en organiseert maandelijks wereldmuziekconcerten in Haarlem en omgeving die voor de vrijwilligers vrij toegankelijk zijn.. We zijn een kleine organisatie met een leuke groep vrijwilligers, waarin je inbreng van harte welkom is. Functie: Wij zoeken iemand die ons kan helpen met de verschillende administratieve werkzaamheden. Functie eisen: Werktijden: gedeeltelijk in overleg en gedeeltelijk zelf te bepalen (thuiswerk). Vergoeding: gratis toegang tot de concerten.