Man 50+ wil graag sámen wat ondernemen

Man 50+ wil graag sámen wat ondernemen

Regelmatig
Centrum, Oosteinde, Stommeer
  • Maatje, buddy & gezelschap
  • Sociaal & welzijn

Voor een man van vijftigplus uit Aalsmeer zoeken wij een maatje. De man is heel vriendelijk, maar ook erg direct. Hij heeft snel zijn mening gevormd. Die mening kan hij dan hard uiten, terwijl hij dat niet lelijk bedoelt. Zoals hij zelf zegt: ‘als ik ten onrechte ergens van beschuldigd word, dan kan ik weleens een grote waffel hebben’.

De man is eerder aan een maatje gekoppeld geweest. Met dat maatje had hij een leuke tijd. Tezamen gingen ze bijvoorbeeld een stuk fietsen door het Amsterdamse bos. Of in Amsterdam en een kroketje eten.

Hij zou graag meer het huis uit komen, hij heeft echt behoefte aan een momentje waar hij naar uit kan kijken. Graag zou hij aan iemand gekoppeld worden, met wie hij weer dat soort activiteiten kan ondernemen.

De man heeft een opleiding Lts gedaan, houdt van klussen en computeren. Hij houdt niet van voetbal of andere sporten.

Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat.

Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid.

Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen.

Werktijden:
Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje.

Aannameprocedure:
Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do).
Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden.
Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

  • De hulpvraag van Chantal is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Amstelveenvoorelkaar
  • Chantal is eerder via deze website geholpen
  • Chantal heeft 10 aanbevelingen ontvangen
Laat Chantal weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de hulpvraag: "Man 50+ wil graag sámen wat ondernemen" van Chantal.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Aalsmeervoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Roads Maatjesproject
Geplaatst door:
Profielfoto van Chantal
95% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Chantal
  • De hulpvraag van Chantal is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Amstelveenvoorelkaar
  • Chantal is eerder via deze website geholpen
  • Chantal heeft 10 aanbevelingen ontvangen