Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
Aalsmeervoorelkaar

Hulp KinderVakantie Kaageiland

Wij zijn op zoek naar mensen die graag helpen tijdens de KinderVakantieWeek op het Kaageiland van 12 t/m 26 juli 2025. Heb jij zin om met ons het verschil te maken voor kansarme kinderen binnen de Haarlemmermeer. Wij bieden de kinderen een gratis vakantie aan om even tot zich zelf te komen, te genieten, even kind mogen zijn. Kinderen tussen de 8 t/m 12 jaar worden uitgenodigd, de groep bestaat uit 15 kinderen. De begeleiding is voor 4 dagen, 3 nachten verdeeld in 4 groepen en ieder groep heeft 5 begeleiders. Locatie: Stal op de Kaag, Kaageiland, de mooiste vakantie locatie in de wijde omtrek. Jij bent: * Gezellig, vlot, sportief en een echte teamplayer, vindt het leuk om met kinderen te werken in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. * In bezit van een pedagogische achtergrond door werk of studie; zoals leerkracht of voetballeider, vanuit de kerk of scouting. * Je weet om te gaan met kinderen met gedragsproblematieken. * 22 jaar of ouder en geeft kinderen die het echt nodig hebben graag een mooie herinnering. Wat krijg je ervoor terug: * Veel aandacht, een leuk team, mooie workshops en leuke teamuitjes. * Als vrijwilliger heb je een waardevolle tijd en kijk je terug met een gevoel van dankbaarheid. Stichting Make a Child Happy Haarlemmermeer zet zich in voor het welzijn van kansarme kinderen binnen de Haarlemmermeer. Scholen nodigen namens Make a Child Happy de kinderen uit om even tot zich zelf te komen, te genieten, even kind mogen zijn. Ben je enthousiast, heb je in het jaar 2025 zeven dagen vrije tijd! Dan zoeken wij jou. De tijdsinvestering is de voorbereiding, inclusief de vakantie en het dankbare gevoel na die tijd. Wil je meer informatie of kennis maken? Stuur mij snel een bericht en motiveer waarom jij mee wilt helpen!

Lees meer
project

Aalsmeer

Activiteitenbegeleiding
Creativiteit & muziek

Beschrijving

Wij zijn op zoek naar mensen die graag helpen tijdens de KinderVakantieWeek op het Kaageiland van 12 t/m 26 juli 2025. Heb jij zin om met ons het verschil te maken voor kansarme kinderen binnen de Haarlemmermeer. Wij bieden de kinderen een gratis vakantie aan om even tot zich zelf te komen, te genieten, even kind mogen zijn. Kinderen tussen de 8 t/m 12 jaar worden uitgenodigd, de groep bestaat uit 15 kinderen. De begeleiding is voor 4 dagen, 3 nachten verdeeld in 4 groepen en ieder groep heeft 5 begeleiders.

Locatie: Stal op de Kaag, Kaageiland, de mooiste vakantie locatie in de wijde omtrek.

Jij bent:
* Gezellig, vlot, sportief en een echte teamplayer, vindt het leuk om met kinderen te
werken in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar.
* In bezit van een pedagogische achtergrond door werk of studie; zoals leerkracht
of voetballeider, vanuit de kerk of scouting.
* Je weet om te gaan met kinderen met gedragsproblematieken.
* 22 jaar of ouder en geeft kinderen die het echt nodig hebben graag een mooie
herinnering.

Wat krijg je ervoor terug:
* Veel aandacht, een leuk team, mooie workshops en leuke teamuitjes.
* Als vrijwilliger heb je een waardevolle tijd en kijk je terug met een gevoel van
dankbaarheid.

Stichting Make a Child Happy Haarlemmermeer zet zich in voor het welzijn van kansarme kinderen binnen de Haarlemmermeer. Scholen nodigen namens Make a Child Happy de kinderen uit om even tot zich zelf te komen, te genieten, even kind mogen zijn.

Ben je enthousiast, heb je in het jaar 2025 zeven dagen vrije tijd! Dan zoeken wij jou. De tijdsinvestering is de voorbereiding, inclusief de vakantie en het dankbare gevoel na die tijd. Wil je meer informatie of kennis maken? Stuur mij snel een bericht en motiveer waarom jij mee wilt helpen!

Praktische informatie

Tijd

Project - 1 weken

0 tot 8 uur

Start: 12-07-2025

Locatie

Aalsmeer

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied
Kunst & cultuur
Sport & beweging
Sociaal & welzijn
Categorie
Activiteitenbegeleiding
Creativiteit & muziek
Toos
65% profielsterkte

Over Toos

  • Deze hulpvraag is gecheckt door de helpdesk
  • Toos is ingeschreven op Haarlemmermeervoorelkaar sinds 29-02-2020
  • Meerdere positieve matches gemaakt

Anderen bekeken ook

Heb jij een plek aan tafel over?

Heb jij een plek aan tafel over?
Stommeer
Structureel
Roads Tafelgasten
In de regio’s Amstelland en Haarlemmermeer zoeken wij enthousiaste en sociaal voelende vrijwilligers die graag voor één of meerdere deelnemers willen koken en samen met hen willen eten. Onze deelnemers zijn mensen die een psychische kwetsbaarheid ervaren en die zich als gevolg daarvan eenzaam kunnen voelen of die om andere redenen in een sociaal isolement zijn geraakt. Zij hebben weinig sociale contacten, terwijl zij deze wel graag zouden willen hebben. Omdat het aangaan van nieuwe contacten niet lukt of moeizaam verloopt, voelt het alsof ze enigszins buiten de maatschappij staan. Het doel van Roads Tafelgasten is om deze mensen zich ‘welkom’ te laten voelen bij vrijwilligers en hen samen te laten eten, zodat zij weer wat sociale afleiding ervaren. Samen eten, tijd en interesse voor elkaar hebben en je welkom voelen, is de insteek van het project. Op basis van een uitgebreid intakegesprek wordt een vrijwilliger aan één of meer deelnemers gekoppeld. De grootte van het groepje wordt in overleg bepaald. Eén maal per maand komt het eetgroepje bij de vrijwilliger thuis samen om te eten. Dit kan zowel ’s middags als ‘s avonds. De vrijwilliger en de deelnemer(s) gaan een contract voor één jaar aan.

Publieksmedewerker bij Museum Cobra

Publieksmedewerker bij Museum Cobra
Oosteinde
Wekelijks · 1 tot 8 uur
Museum Cobra
Word Publieksmedewerker bij Museum Cobra en draag bij aan inspirerende tentoonstellingen! Museum Cobra stelt de kunst en het gedachtegoed van de Cobra-beweging centraal. In een wereld waar creativiteit en internationale solidariteit belangrijker zijn dan ooit, verbindt het museum de Cobra-collectie met hedendaagse kunstenaars en kunststromingen. Wat ga je doen? Als vrijwilliger bij Museum Cobra ondersteun je bij diverse werkzaamheden, zoals het ontvangen en informeren van bezoekers, het houden van toezicht op zaal en het assisteren bij evenementen. Je speelt een belangrijke rol in het creëren van een gastvrije en educatieve omgeving. Wat bieden wij: • Een vrijwilligersvergoeding • Een jaar lang gratis entree tot het museum en korting in de winkel en het café • Uitnodigingen voor previews, openingen en finissages • Een fijne en inspirerende werkomgeving in het hart van Amstelveen - Tentoonstellingsagenda 2025 - • Dora Tuynman - Parijs, New York, Amsterdam - 22 mrt t/m 15 jun 2025 Een diepgaand overzicht van het leven en werk van Dora Tuynman, een van de meest onderbelichte kunstenaars van de 20e eeuw. Deze tentoonstelling belicht zowel haar artistieke carrière als haar persoonlijke worstelingen. • Theo Wolvecamp 100 x Sam Samiee - 22 mrt t/m 15 juni 2025 Ter gelegenheid van de 100e geboortedag van Cobra-kunstenaar Theo Wolvecamp biedt deze tentoonstelling een eigentijdse visie op zijn artistieke erfenis. Gastcurator en kunstenaar Sam Samiee, winnaar van de Wolvecampprijs in 2018, combineert schilderkunst, installaties en theoretisch onderzoek om Wolvecamps invloed te belichten. • Lucebert X it is part of an ensemble - 4 apr t/m 31 aug 2025 Een verkenning van het experimentele en politiek geëngageerde werk van Lucebert, die zowel als dichter en schilder een blijvende impact heeft gehad. Reageer als je denkt ons hiermee te kunnen ondersteunen en: • Wanneer je enthousiast, open-minded en flexibel bent • Je gastvrijheid hoog in het vaandel hebt staan • Je in ieder geval minimaal 1 keer in de week beschikbaar bent of in het weekend. Enthousiast geworden of zijn er vragen stuur mij een berichtje. Neem contact op met Ryan van het cobra museum voor het opsturen van je motivatie. Ryan Dekker Vrijwilligers coördinator Museum Cobra

Wandel- of fietsmaatje gezocht!

Wandel- of fietsmaatje gezocht!
Centrum
Project · maandelijks 2 tot 4 uur
Roads Maatjesproject
Ga je graag wandelen of fietsen? En ben je sociaalvoelend? Misschien is het dan iets voor jou om samen met één van onze deelnemers wandel- en/of fietstochtjes te maken en hem of haar tijdens deze activiteit een luisterend oor of gezellige afleiding te bieden. Wat ga je doen? We koppelen je aan één vaste deelnemer. De koppeling vindt plaats op basis van gemeenschappelijke wensen en interesses. Gedurende een jaar vormen jullie een maatjeskoppel. Jullie spreken op tweewekelijkse basis af. Als vrijwilliger zorg je voor afleiding en een stukje gezelligheid, in dit geval middels het maken van wandel- en/of fietstochtjes. Onze deelnemers Onze deelnemers zijn mensen die zich eenzaam voelen omdat zij een psychische kwetsbaarheid ervaren en zich niet snel zelfstandig in een sociale omgeving durven te mengen. Als vrijwilliger doorbreek je zijn of haar eenzaamheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om ‘open’ het contact aan te gaan, zonder daarbij je maatje te willen veranderen. Werkwijze De projectleider onderhoudt het contact met jou als vrijwilliger. Middels nieuwsbrieven blijf je geïnformeerd. Maatjeskoppels dienen zich aan de regels van het RIVM houden. Zowel de vrijwilliger als deelnemer moet zich bij deze regels goed voelen. Werktijden Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten, bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek met de projectleider. Als jij je definitief als vrijwilliger inschrijft, dan volgt een ontmoeting met een deelnemer. Na afloop van deze ontmoeting kun je aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje. Heb je interesse? Lijkt het je wat om iemand (woonachtig in jouw omgeving) wat sociale afleiding te bieden en samen met hem of haar wat te ondernemen? Laat dan ajb een berichtje met je naam en telefoonnummer achter. Ik maak graag telefonisch kennis met je. Dat is uiteraard geheel vrijblijvend en ter oriëntatie. Mvg, Chantal Roads Maatjesproject

Gezellige uitjes ritselen?

Gezellige uitjes ritselen?
Aalsmeer
Eenmalig of maandelijks · 1 tot 2 uur
Zonnebloem Jong Amstel & Meer
Ben jij een energiek organisatietalent en ga je graag op pad met jongere mensen die minder mobiel zijn? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wat ga je doen? - Je maakt heel veel plezier met de deelnemers! - Je organiseert met een klein team leuke activiteiten/uitstapjes voor jongere mensen (18-60 jaar oud) die minder mobiel zijn. - Je bent gemiddeld per maand ongeveer twee uur beschikbaar om de uitjes voor te bereiden. - Je zorgt voor begeleiding tijdens de activiteit en helpt indien nodig met het duwen van een rolstoel. - Af en toe zou het voor kunnen komen dat je helpt als chauffeur (indien je over een rijbewijs/auto beschikt). Jij: - Trekt graag op met mensen van je eigen leeftijd (18-50 jaar oud). - Vindt uitjes organiseren te gek. - Bent sociaal en maakt een ander blij. - Bent creatief en denkt in oplossingen. Wij bieden jou: - Een leuke groep mensen waarbij je jezelf kunt zijn. - Ruimte en gelegenheid om je kwaliteiten in te zetten en te vergroten. - Waardering en ondersteuning vanuit de Zonnebloem, Jong Amstel & Meer. Over ons: Wij zijn Jong Amstel & Meer en vallen onder de regio Amstel en Meer van de Zonnebloem. Wij organiseren vanuit huis (regio Amstel en Meer) leuke uitjes voor jongere mensen (18-50 jaar oud) die minder mobiel zijn. De afgelopen twee jaar zijn wij onder andere naar het strand geweest, hebben we het theater bezocht, genoten van een high tea en zijn we gezellig naar de bioscoop geweest. Tover jij graag een glimlach op het gezicht van een ander? Maak dan gauw kennis met ons gezellige team. Meer informatie of wil je meteen een afspraak maken? Stuur een bericht naar Talitha of Aaltje.
Jongeren
(kleine) groepen

Help een gezin met een kind met een beperking

Help een gezin met een kind met een beperking
Centrum
Wekelijks · 1 tot 2 uur
Mantelzorg & Meer
Wat doet een maatje Een maatje voor een kind is bedoeld voor kinderen van twee tot achttien jaar met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Je bezorgt het kind een gezellige dag bij jouw thuis, maar je kunt er ook op uitgaan. Het kind heeft jouw gezelschap en doet nieuwe ervaringen op. Kortom, een maatje •geeft extra aandacht •doet samen iets waar het kind blij van wordt •biedt veiligheid •is minimaal een keer per maand een dag(deel) beschikbaar Waarom een maatje Gezinnen met een kind met een beperking kunnen moeilijk even iets voor zichzelf doen of er zomaar op uit gaan. Tijd voor zichzelf en voor de andere leden in het gezin is schaars. Door inzet van een maatje voor het kind komt daar ruimte voor. Ouders, broertjes en zusjes van een kind met een beperking kunnen op deze dag iets ondernemen. Wie is maatje Ben je geduldig en ga je graag met kinderen met een beperking om? Ben je een evenwichtige doorzetter en voel je goed aan wat er nodig is bij kinderen? Wil jij je voor langere tijd verbinden en ben je inzetbaar in Aalsmeer, Amstelveen, Ouderkerk aan de Amstel, Uithoorn of Haarlemmermeer? Als jouw antwoord ‘ja’ is dan maken wij graag kennis met je. Ervaring met kinderen is fijn maar niet noodzakelijk. We vragen je wel om een verklaring omtrent gedrag. Of kijk op onze website [website verborgen]

Boodschappen vrijwilliger gezocht (+/-30 minuten per week)

Boodschappen vrijwilliger gezocht (+/-30 minuten per week)
Aalsmeer
Wekelijks · 0 tot 1 uur
Vrijwilligerscentrale Amstelland
Wil jij een buurtgenoot helpen met boodschappen? Soms zijn mensen door omstandigheden even niet in staat zelf boodschappen te doen, of vinden ze het lastig om alleen te gaan. Met nog geen uur in de week kun jij al helpen door even naar de supermarkt te gaan. Zo maak je het verschil en help je onze buurt. Meld je aan en steun elkaar! PS: Heb je niet elke week tijd maar kun je af en toe helpen? Geen probleem! Elke beetje hulp is welkom.

Wil je vrijwilligerswerk doen! Bel ons!

Wil je vrijwilligerswerk doen! Bel ons!
Centrum
Wekelijks · 1 tot 2 uur
Mantelzorg & Meer
Mantelzorg & Meer zet vrijwilligers in bij mensen thuis zodat de mantelzorger even vrijaf heeft. Wij werken in de gemeenten Amstelveen, Aalsmeer, Haarlemmermeer,Uithoorn en in Ouderkerk aan de Amstel.. Je kunt zelf aangeven waar je ingezet zou willen worden, hoeveel uur per week en ook welke dagdelen mogelijk zijn voor jou. Het vrijwilligerswerk hangt af van de hulpvraag. Bijvoorbeeld samen een kopje koffie drinken, spelletje doen, wandelen, winkelen of er op uit naar een museum. Wij zijn een enthousiaste club die zich graag inzetten om jou leuk en zinvol vrijwilligerswerk te bezorgen. Onze matches zijn persoonlijk. Wij kennen al onze cliënten en al onze vrijwilligers. Wij bieden scholingen, een reiskostenvergoeding en professionele begeleiding. Wil je met kennismaken, neem contact op, wij kijken er naar uit. Team Mantelzorg & Meer

Heb jij een plek aan tafel over?

Heb jij een plek aan tafel over?
Centrum
Structureel
Roads Tafelgasten
In de regio’s Amstelland en Haarlemmermeer zoeken wij enthousiaste en sociaal voelende vrijwilligers die graag voor één of meerdere deelnemers willen koken en samen met hen willen eten. Onze deelnemers zijn mensen die een psychische kwetsbaarheid ervaren en die zich als gevolg daarvan eenzaam kunnen voelen of die om andere redenen in een sociaal isolement zijn geraakt. Zij hebben weinig sociale contacten, terwijl zij deze wel graag zouden willen hebben. Omdat het aangaan van nieuwe contacten niet lukt of moeizaam verloopt, voelt het alsof ze enigszins buiten de maatschappij staan. Het doel van Roads Tafelgasten is om deze mensen zich ‘welkom’ te laten voelen bij vrijwilligers en hen samen te laten eten, zodat zij weer wat sociale afleiding ervaren. Samen eten, tijd en interesse voor elkaar hebben en je welkom voelen, is de insteek van het project. Op basis van een uitgebreid intakegesprek wordt een vrijwilliger aan één of meer deelnemers gekoppeld. De grootte van het groepje wordt in overleg bepaald. Eén maal per maand komt het eetgroepje bij de vrijwilliger thuis samen om te eten. Dit kan zowel ’s middags als ’s avond. De vrijwilliger en de deelnemer(s) gaan een contract voor één jaar aan.

"Blokje om"

"Blokje om"
Centrum
Eenmalig of wekelijks · 1 tot 1 uur
Zorggroep Aelsmeer
Bezorgt u onze cliënten een fijne dag? Door een paar cliënten uit Hoofddorp of Rijsenhout op te halen naar het ontmoetingscentrum (OC) Irene in Aalsmeer te rijden. Het OC Irene is onderdeel van het Zorggroep Aelsmeer en bevindt zich in het Irene gebouw. Het OC wordt bezocht door senioren 'Het Odensehuis’ die kunnen deelnemen aan diverse activiteiten. Daarnaast zijn er drie maatwerkgroepen voor ouderen met de diagnose dementie of een hersenen gerelateerde ziekte, zoals Parkinson of CVA. De cliënten worden door professionals ondersteund middels dagbesteding. Het OC informeert en ondersteunt de naaste familie m.b.t. de ziekte of aandoening. Per dag komen er ongeveer 55 bezoekers naar het ontmoetingscentrum. Wij zijn opzoek naar chauffeurs, die met hun eigen auto, (tegen reiskostenvergoeding) of met de werkauto, deze staat bij gebouw Irene, willen helpen met het ophalen en wegbrengen van een paar cliënten naar OC in Irene. Dit is op maandag of dinsdag in de ochtend tussen 9:45 en 10:45 en/of in de middag vanaf 15:45 uur. Rouleren met een andere chauffeur is ook mogelijk. Wij bieden u een lekker kopje koffie/ thee, gezellige contacten en u kunt uw reiskosten declareren. Uw hulp wordt erg gewaardeerd! De vrijwilligers van Zorggroep Aelsmeer kunnen mee doen aan een informatiebijeenkomst, evaluatie, eindejaarsborrel met een attentie en u kunt gebruik maken van een reiskostenvergoeding. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Het adres van het ontmoetingscentrum Irene is: Kanaalstraat 1431 BW Aalsmeer. Bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk, neemt u dan gerust contact met mij op. Kijk voor meer informatie bij Zorgroep Aelsmeer. Graag tot ziens! Tanja

Wie kan wat geduld opbrengen voor deze vrouw?

Wie kan wat geduld opbrengen voor deze vrouw?
Oosteinde
Structureel
Roads Maatjesproject
Voor een vrouw van vijfenveertig jaar uit Kudelstaart zoeken wij een maatje (v) van tussen de veertig en vijftig jaar oud. De vrouw is wat slecht ter been, waardoor het voor haar lastiger is om iets te ondernemen. Binnenkort krijgt ze een scootmobiel. Ze zou dan graag meer de deur uit willen komen en haar omgeving wat meer willen ontdekken. De vrouw heeft een klein netwerk. De mensen in haar netwerk hebben hun eigen leven, waardoor zij hen niet vaak ziet. Ze zou graag aan een maatje worden gekoppeld, met het idee dat ze dan sámen met iemand wat kan ondernemen, in plaats van alleen. Zij wenst een maatje dat spraakzaam is en met wie ze wat raakvlakken heeft. Het is belangrijk dat haar maatje niet een oordeel over haar trekt, maar begrip en geduld voor haar heeft. En dat haar maatje rekening kan houden met haar gedachtegangen en met de keuzes die zij maakt. De vrouw zou graag met haar maatje low-budget activiteiten ondernemen. Het lijkt haar bijvoorbeeld leuk om samen ergens koffie te gaan drinken. Ze omschrijft zichzelf als iemand die vrij rustig is, soms wat stresserig kan zijn, kan wisselen in stemming, van een grapje kan houden. Ze is op vrijdag en zaterdag beschikbaar. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.