csrf
Aalsmeervoorelkaar logo
Aalsmeervoorelkaar

Gezocht kletsmaatje

Eenzaamheid is een groeiend probleem. Daarom zijn we voor een aantal buurtgenoten op zoek naar sociaal contact. Kun je een uurtje per week missen om een wandeling te maken of een kopje thee te drinken met een buurtbewoner? Jouw gezelschap kan een groot verschil maken. Meld je nu aan en maak samen met ons de buurt een stukje gezelliger! PS: Heb je niet elke week tijd maar kun je af en toe helpen? Geen probleem! Elke beetje hulp is welkom.

Lees meer

structureel

Aalsmeer

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Eenzaamheid is een groeiend probleem. Daarom zijn we voor een aantal buurtgenoten op zoek naar sociaal contact.

Kun je een uurtje per week missen om een wandeling te maken of een kopje thee te drinken met een buurtbewoner? Jouw gezelschap kan een groot verschil maken.

Meld je nu aan en maak samen met ons de buurt een stukje gezelliger!

PS: Heb je niet elke week tijd maar kun je af en toe helpen? Geen probleem! Elke beetje hulp is welkom.

Praktische informatie

Eenmalig 0 tot 1 uur

Het mag ook elke week of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Aalsmeer

Impact

Impactgebied

Sport & beweging
Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Vrijwilligerscentrale Amstelland

Aalsmeer

Wil jij een handje helpen?

Vrijwilligerscentrale Amstelland

Door samenwerking met diverse organisaties kunnen wij ondersteuning bieden in de thuissituatie aan inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart. Deze hulp kan bestaan uit een maatje zijn voor iemand, samen fietsen, een praatje maken, een boodschapje doen, een mantelzorger wat taken uit handen nemen, et cetera. Echter kunnen wij dat niet zonder jou! Wat kan jij hen bieden? De helpende hand, dat steuntje in de rug of een luisterend oor? Net als wij zoeken deze mensen contact en jij kunt ze daarbij helpen. En dat lukt ze niet alleen. Wat wij bieden is begeleiding en een basistraining, daarna ondersteunen wij je met contactmomenten en thema bijeenkomsten. Heb je interesse en wil jij je medemens helpen? Laat het ons weten.

Structureel
Aalsmeer

Boodschappenhulp gevraagd

Vrijwilligerscentrale Amstelland

Ben jij de persoon die deze hulp kan bieden? Dan willen wij graag kennis met je maken.. Onze doelgroepen zijn ouderen en mensen met een beperking, een klein netwerk hebben en die zelfstandig wonen in Aalsmeer en Kudelstaart. De hulp bestaat uit: • Boodschappen doen samen met een cliënt, of alleen op pad om de boodschappen te halen voor de cliënt. Heb jij een of twee uurtjes de tijd om een van de bewoners van Kudelstaart of Aalsmeer te helpen. Laat het ons weten.

Structureel
Aalsmeer

Gezelligheid gezocht

Vrijwilligerscentrale Amstelland

Onze doelgroepen zijn ouderen en mensen met een beperking, die maar een heel klein netwerk hebben en nog zelfstandig wonen in Aalsmeer of Kudelstaart. Er is vanuit deze groepen steeds vaker vraag naar geregeld sociaal contact dat bijvoorbeeld bestaat uit: gezellig kletsen tijdens een kopje koffie of thee of samen een ommetje maken. Op dit moment kunnen we helaas niet aan alle vraag voldoen. En dat is sneu, want niemand zou zich eenzaam moeten hoeven voelen. Heb jij een paar uurtjes de tijd om een van de bewoners van Kudelstaart of Aalsmeer uit zijn/haar isolement te helpen? Laat het ons weten! Je kunt ons hier op deze website een reactie achterlaten.

Structureel
Aalsmeer

Boodschappen vrijwilliger gezocht (+/-30 minuten per week)

Vrijwilligerscentrale Amstelland

Wil jij een buurtgenoot helpen met boodschappen? Soms zijn mensen door omstandigheden even niet in staat zelf boodschappen te doen, of vinden ze het lastig om alleen te gaan. Met nog geen uur in de week kun jij al helpen door even naar de supermarkt te gaan. Zo maak je het verschil en help je onze buurt. Meld je aan en steun elkaar! PS: Heb je niet elke week tijd maar kun je af en toe helpen? Geen probleem! Elke beetje hulp is welkom.

Structureel

Anderen bekeken ook

Aalsmeer

Gezocht: Maatje, gezelschap (man/vrouw)

Participe Amstelland Aalsmeer

Ben jij op zoek naar iemand om iets mee te ondernemen? Een man van 70+ uit Aalsmeer zoekt gezelligheid (man/vrouw). Hij zou graag wat vaker samen met iemand optrekken. Heeft interesse in sport, vooral voetbal. Hij houdt van gezelligheid, een praatje maken, een spelletje doen (scrabble, dammen, rummikub, mens erger je niet). Hij gaat er graag op uit, met zijn scootmobiel of rollator, en kan erg genieten van een visje eten (op de markt).

Structureel
Amstelveen, Aalsmeer

Coach jij iemand naar een socialer leven?

Humanitas Amstelland

Ieder mens verlangt ernaar om zich verbonden te voelen met anderen om zich heen. Het gevoel dat je zonder oordeel, gezien, gehoord en gewaardeerd wordt, geeft kracht en steun aan het leven. Bij ‘Humanitas Tandem’ staat verbinding centraal. We zijn er voor de mensen die op zoek zijn naar meer sociaal contact, maar het lastig vinden om zelf stappen te zetten. Samen met onze vrijwilligers bieden we hen een steuntje in de rug. Bij Humanitas geloven we in een inclusieve samenleving, waarin iedereen er mag zijn en waar verschillen juist als waardevol worden gezien. Als maatje ondersteun je een deelnemer bij het activeren en verrijken van zijn of haar sociale leven. Of het nu gaat om het maken van nieuwe vrienden, het verdiepen van bestaande relaties of het ontdekken van een hobby; jouw ondersteuning maakt het verschil. Wat vragen we van jou: • 18 jaar of ouder; • Affiniteit met onze doelgroep; • Een positieve, open en respectvolle houding; • Goed kunnen luisteren, geduldig en empathisch zijn; • Motiverende vaardigheden; • Grenzen kunnen stellen en problemen signaleren; • Commitment voor de duur van 1 jaar, gemiddeld 2 à 3 uur per week/twee weken. Wat bieden we jou: • Een fijne en informele organisatie; • Persoonlijke begeleiding en ontwikkelmogelijkheden; • Uitjes aangeboden door externe partijen; • Reiskostenvergoeding. Word jij maatje? Je bent van harte welkom!

Structureel
Amstelveen, Amsterdam, Aalsmeer, Uithoorn

VOORZITTER AFDELINGSBESTUUR HUMANITAS

Humanitas Amstelland

Humanitas Amstelland is op zoek naar een voorzitter van ons bestuur: *Die mede ons motto ‘Versterk jezelf, help een ander’ handen en voeten geeft in de praktijk. *Die Amstelland kent of wil leren kennen als de binnenkant van zijn/haar broekzak. *Die kansen ziet en met het team doorpakt. *Die leidinggevende capaciteiten heeft en enthousiast wordt van ‘eigenwijze’ vrijwilligers, coördinatoren en bestuursleden. *En verder: sta je natuurlijk pal achter de missie van Humanitas, heb je goede contactuele eigenschappen, weet je hoe nuttig ‘rumour around the brand’ is en ben je geen bureaucraat maar kun je er wel goed mee omgaan. Humanitas Amstelland is een middelgrote organisatie en biedt jaarlijks met meer dan 120 vrijwilligers een steuntje in de rug aan ruim 350 deelnemers. Er wordt dus stevig ‘gewerkt’. Onze projecten richten zich op mensen met financiële zorgen (Thuisadministratie, Financiële Cafés, Get a Grip & Money Talks), opvoedzorgen (Home-Start, Scheidingsbuddy & Begeleide Omgangsregeling) en op mensen die alleen zijn en dat niet prettig vinden (Connect). Bij Humanitas Amstelland zijn vier beroepscoördinatoren (parttime) in dienst. Het bestuur wordt gevormd door zes leden (van diverse pluimage). Heb je belangstelling? We kijken uit naar je bericht!

Structureel
Aalsmeer

Help oudere dame met haar tuin!

Huisartsen Bon Gobel en Feijen

Ik ben praktijkondersteuner in een huisartsenpraktijk in Aalsmeer en kom bij kwetsbare ouderen thuis. Ik ben bij een oudere dame van 91 jaar geweest en zij kan haar achtertuin niet meer in. Het is zo verwaarloosd en hoog gegroeid dat ze er niet meer bij kan. Ik begrijp dat dit een behoorlijke uitdaging is, maar mijn vraag is of er iemand is die deze dame uit de nood kan helpen...! groet Wil, praktijkondersteuner

Eenmalig
(kleine) groepen
Aalsmeer

Wie houdt er ook van dieren?

Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van vijfendertig jaar uit Kudelstaart zoeken wij een maatje. De vrouw heeft fysieke klachten, waardoor ze rolstoelafhankelijk is. Daarbij vindt ze het spannend en lastig om contacten met anderen aan te gaan. Ze weet in een sociale situatie niet zo goed hoe ze zich moet gedragen, wat ze moet zeggen of wat ze moet doen. De vrouw heeft eerder maatjes gehad, dat heeft ze als positief ervaren. Zij zou graag weer aan een maatje gekoppeld willen worden. Ze vond het in het vorige maatjescontact fijn om ergens naar uit te kunnen kijken en samen met iemand iets leuks te ondernemen. Bijvoorbeeld even naar buiten gaan (met haar hondje). Of om een bioscoop, een manage of een kinderboerderij te bezoeken. Als het jou leuk lijkt om haar nieuwe maatje te worden, wees je er dan van bewust dat deze vrouw het contact belangrijker vindt dan de activiteit. Het gaat haar om de afleiding en de gezelligheid. En dat zij zich bij haar maatje op haar gemak kan voelen. Daarnaast is het belangrijk dat je het als vrijwilliger kan accepteren dat zij wellicht andere keuzes maakt dan jij als vrijwilliger zou doen, dat je de ander niet wil ‘veranderen’ maar haar kan accepteren zoals zij is. De vrouw zou het fijn vinden als haar maatje van dieren houdt. Een gedeelde interesse voor dieren is ook een gespreksonderwerp. De vrouw maakt gebruik van speciaal vervoer. Tijdens een maatjesuitje zal het nodig zijn dat haar maatje haar rolstoel duwt. Zij kan een paar honderd meter lopen. Activiteiten moeten low-budget zijn. Ze rookt niet. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Structureel
Aalsmeer

Diner time met de Lunch

Zorgcentrum Aelsmeer

Bij Zorggroep Aelsmeer zijn wij op zoek naar vrijwilligers die tussen de middag willen assisteren bij de warme maaltijd, het diner voor de bewoners Er wordt met een kleine groep bewoners gezamenlijk de warme maaltijd gegeten in een huiskamer. Deze maaltijden worden vers bereid in de keuken van het zorgcentrum. We vragen u om te helpen met tafeldekken, de maaltijden klaarzetten, het eten klein snijden en u kunt ook helpen met het eten geven aan één van de bewoners. Daarnaast bijdraagt u bij aan de gezelligheid tijdens het eten, doormiddel van een praatje met de bewoners. Het diner is dagelijks van 11.30 – 13.00 uur. In overleg bepalen we welke dag u het beste uitkomt. Uw hulp wordt erg gewaardeerd! Voor onze vrijwilligers organiseren we o.a. een informatiebijeenkomst, houden we een eindejaar borrel en ontvangt u jaarlijks een attentie. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. Bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk, neemt u dan contact met mij op. Kijk voor meer informatie bij Zorgroep Aelsmeer. Graag tot ziens! Tanja

Structureel
Aalsmeer, Amstelveen

Gezelschap (V/M)

Mantelzorg & Meer

Mantelzorg & Meer is op zoek naar vrijwilligers in de Haarlemmermeer, Amstelveen, Aalsmeer, Ouder- Amstel of Uithoorn die 1x per week circa 2 uurtjes tijd maken om een mantelzorger te ondersteunen/ontlasten. De vrijwilliger gaat iets gezelligs doen met de verzorgde. Bijvoorbeeld samen wandelen, ergens een kopje koffie drinken, begeleiding naar het zwembad, winkelen, een spelletje doen of voorlezen. De mantelzorger heeft dan tijd om iets voor zichzelf te gaan doen. Affiniteit hebben met ouderen. De vrijwilliger is regelmatig beschikbaar (2 uur per week)

Structureel