Wie houdt er ook van dieren?

Wie houdt er ook van dieren?

Regelmatig
Centrum
  • Maatje, buddy & gezelschap
  • Sociaal & welzijn

Voor een vrouw van vijfendertig jaar uit Kudelstaart zoeken wij een maatje. De vrouw heeft fysieke klachten, waardoor ze rolstoelafhankelijk is. Daarbij vindt ze het spannend en lastig om contacten met anderen aan te gaan. Ze weet in een sociale situatie niet zo goed hoe ze zich moet gedragen, wat ze moet zeggen of wat ze moet doen.

De vrouw heeft eerder maatjes gehad, dat heeft ze als positief ervaren. Zij zou graag weer aan een maatje gekoppeld willen worden.

Ze vond het in het vorige maatjescontact fijn om ergens naar uit te kunnen kijken en samen met iemand iets leuks te ondernemen. Bijvoorbeeld even naar buiten gaan (met haar hondje). Of om een bioscoop, een manage of een kinderboerderij te bezoeken.

Als het jou leuk lijkt om haar nieuwe maatje te worden, wees je er dan van bewust dat deze vrouw het contact belangrijker vindt dan de activiteit. Het gaat haar om de afleiding en de gezelligheid. En dat zij zich bij haar maatje op haar gemak kan voelen.

Daarnaast is het belangrijk dat je het als vrijwilliger kan accepteren dat zij wellicht andere keuzes maakt dan jij als vrijwilliger zou doen, dat je de ander niet wil ‘veranderen’ maar haar kan accepteren zoals zij is.

De vrouw zou het fijn vinden als haar maatje van dieren houdt. Een gedeelde interesse voor dieren is ook een gespreksonderwerp.

De vrouw maakt gebruik van speciaal vervoer. Tijdens een maatjesuitje zal het nodig zijn dat haar maatje haar rolstoel duwt. Zij kan een paar honderd meter lopen. Activiteiten moeten low-budget zijn. Ze rookt niet.

Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat.

Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid.

Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen.

Werktijden:
Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje.

Aannameprocedure:
Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do).
Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden.
Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

  • De hulpvraag van Chantal is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Amstelveenvoorelkaar
  • Chantal is eerder via deze website geholpen
  • Chantal heeft 10 aanbevelingen ontvangen
Laat Chantal weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de hulpvraag: "Wie houdt er ook van dieren?" van Chantal.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Aalsmeervoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Roads Maatjesproject
Geplaatst door:
Profielfoto van Chantal
95% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Chantal
  • De hulpvraag van Chantal is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Amstelveenvoorelkaar
  • Chantal is eerder via deze website geholpen
  • Chantal heeft 10 aanbevelingen ontvangen

Meer hulpvragen van Chantal namens Roads Maatjesproject

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Wandel- of fietsmaatje gezocht! Centrum Maatje, buddy & gezelschap
  Wie wil met deze vrouw boodschappen doen? Centrum Maatje, buddy & gezelschap
  Vrouw wenst maatje (met hond) om te wandelen Centrum, Stommeer Maatje, buddy & gezelschap
  Betrouwbaar maatje van 30+ gezocht Centrum Maatje, buddy & gezelschap
  Jongeman zoekt maatje voor leuke activiteiten Centrum Maatje, buddy & gezelschap
  Wie kan wat geduld opbrengen voor deze vrouw? Oosteinde Maatje, buddy & gezelschap
  Neem jij hem mee naar jouw buurthuis of club? Centrum Maatje, buddy & gezelschap