Direct naar de inhoud van deze pagina

Filmpjes

We maakten een aantal filmpjes over vrijwilligerswerk in Aalsmeer. Stuk voor stuk mooie voorbeelden van hoe helpen happy maakt!

Bedrijven en vrijwilligerswerk
Wat brengt het bedrijven om zich in te zetten voor de lokale samenleving? En welke hulp kunnen vrijwilligersorganisaties nou precies gebruiken van het bedrijfsleven? Wij gingen hierover in gesprek met ondernemers en vrijwilligersorganisaties tijdens het Voorelkaar Festival dat we begin 2018 organiseerden.

Wil jij met jouw onderneming ook wat betekenen voor de Aalsmeerse samenleving? Of kan jouw organisatie de hulp van het bedrijfsleven goed gebruiken? Neem dan contact met ons op.

Pramenrace Aalsmeer
Tijdens de Pramenrace 2017 verzorgden de vrijwilligers van het Jongeren Rode Kruis weer een geweldige middag voor cliƫnten en bewoners van Ons Tweede Thuis. Wij gingen langs en gingen met de jongeren in gesprek over wat ze precies doen bij het Rode Kruis en wat dit voor hen betekent. Dit leverde mooie gesprekken op over hoe helpen happy maakt!

Ook als vrijwilliger aan de slag in Aalsmeer? Klik dan hier!

Het verhaal van Marie Louise en Erika
Marie Louise van Ewijk zocht een vrijwilligster om samen leuke dingen mee te doen en plaatste haar oproep op Aalsmeervoorelkaar.nl. Zo vond zij haar buurtgenoot Erika, die eigenlijk helemaal niet op zoek was naar vrijwilligerswerk!

Kun jij ook wel wat hulp gebruiken? Klik hier en meld je aan!

Rolstoelwandelen met bewoners van Zorgcentrum 't Kloosterhof en het Rode Kruis Aalsmeer
Elke week wandelt een groep enthousiaste vrijwilligers van het Rode Kruis met de bewoners van een zorgcentrum in Aalsmeer. Zowel voor bewoners als voor de vrijwilligers is dit elke week weer genieten.

Benieuwd wat jij kan doen voor een ander in Aalsmeer? Klik dan hier!

Het verhaal van Natasja en Mariela
Natasja en Mariela hebben elkaar via het Taalcoachproject Wereldbuur ontmoet. Mariela kwam voor de liefde van Argentiniƫ naar Nederland en wilde graag beter Nederlands leren spreken. Natasja zat tijdelijk zonder werk en besloot dat dit het moment was om iets met haar interesse voor taal en andere culturen te doen.

Enthousiast geworden door dit verhaal? Klik hier om te kijken wat jij kunt doen op het gebied Taal & lezen in Aalsmeer.