E-learning en webinars

Er zijn online veel verschillende modules en webinars te vinden om als vrijwilliger en professional je kennis bij te spijkeren om je te laten inspireren. Wij hebben hieronder een overzicht gemaakt van het aanbod en aangegeven welke interessant zijn voor professionals en welke voor vrijwilligers.


E-learning - voor organisaties


Fondsenwerven – VSB Fonds

De online cursus fondsenwerving van het VSB-fonds helpt je op weg bij het vinden van financiering van jouw project. Of je vrijwilliger bent of penningmeester, werkzaam bent in een professionele organisatie of enthousiast meedoet in jouw buurt, iedereen wil weten hoe fondsenwerving een succes wordt.


Een goede start – PEP

Hoe zorg je voor een goede match bij het aannemen van nieuwe vrijwilligers? En hoe zorg je voor een goede start? Deze e-learning helpt je een goede match vinden. Ook krijg je handige tools voor een goede start periode van de vrijwilliger.


Vrijwilligers boeien, binden en behouden – PEP

Deze module biedt praktische tools voor tevreden vrijwilligers. Hoe zorg je ervoor dat:
- Er een goede match is: de juiste vrijwilliger op de juiste plek.
- Vrijwilligers gemotiveerd en enthousiast blijven.
- Vrijwilligers zich gewaardeerd voelen
- Vrijwilligers op passende wijze beloond worden.


Instructie verantwoord alcohol schenken – Movisie

Met deze gratis online cursus van Movisie kunnen vrijwilligers het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Doe de cursus, maak de toets en je ontvangt het IVA certificaat direct in je mailbox! Leer hoe jij verantwoord alcohol kunt schenken en start de cursus.


(Be)sturen van verenigingen – KNVB

De KNVB heeft een aantal filmpjes ontwikkeld over de (sport) vereniging en het (be)sturen van verenigingen. De filmpjes leggen kort op een heldere manier een aantal onderwerpen uit. De filmpjes zijn bijvoorbeeld handig om te gebruiken bij de betrokkenheid van de leden en het werven van vrijwilligers. Ook zijn ze heel goed te gebruiken op de algemene leden vergadering van de vereniging.


Sportsponsors vinden – Sport business academie

Ben jij een sportclub of sportvereniging, sporteventorganisator of atleet? Die worstelt met het vinden van sponsors? Deze gratis minicursus over sportsponsoring is dan specifiek voor jou gecreëerd.


Vrijwilligers begeleiden – Humanitas

Deze training laat zien hoe je vanuit een coachende rol vrijwilligers op een prettige en effectieve manier kunt begeleiden.


Laaggeletterdheid signaleren – Movisie

In deze gratis online cursus leer je wat laaggeletterdheid is, hoe je dit signaleert en bespreekbaar maakt met je cliënt. Je krijgt tips over hoe je jouw cliënt kunt doorverwijzen naar een geschikt aanbod.


Werken vanuit zelfregie – Movisie

In deze minicursus van Movisie leer je hoe je als professional vanuit zelfregie kunt werken. We koppelen de theorie aan een cliënt uit jouw eigen praktijk. Zo wordt duidelijk waar voor jou mogelijkheden en dilemma's liggen. Je krijgt handige instrumenten toegereikt die jij in je werk kunt gebruiken.


Goed in gesprek – Movisie

Wat vraagt samenwerking met mantelzorgers van jou? Daarover gaan deze online modules. Mogelijk sluiten de situatieschetsen niet precies aan bij jouw werksetting. Maar we denken dat er hoe dan ook genoeg aanknopingspunten zijn om de modules te gebruiken.


E-learning - voor vrijwilligers


Grenzen stellen – Humanitas

Heb jij ook wel eens moeite met nee zeggen? Tijdens het doen van je vrijwilligerswerk word je wel eens overvraagd. Het kan dat best lastig zijn om nee te zeggen. Deze training helpt je om jouw grenzen te herkennen, te bespreken en te bewaken.


Omgaan met emoties – Humanitas

In deze training krijg je handvatten die kunnen helpen in de omgang met verschillende emoties.


Empowerment – Humanitas

In deze training van Humanitas leer je hoe je iemand helpt om zelf vanuit de eigen kracht iets aan een situatie te veranderen.


Netwerk versterken – Humanitas

Een sociaal netwerk hebben is belangrijk. In deze training leer je hoe je iemand kunt helpen bij het versterken en uitbreiden van het sociale netwerk.


Versterkend gesprek – Humanitas

In deze training leer je hoe je door middel van een dialoog mensen sterker in hun schoenen kunt laten staan.


Goed omgaan met dementie – Samen dementievriendelijk

Met de gratis training GOED omgaan met dementie leer je vaardigheden in de omgang met mensen met dementie.


Effectief coachen – freelearning.nl

Via deze gratis e-learning module leer je de basisprincipes van effectief coachen aan de hand van de Voilà!-methode. Deze module heb je in ongeveer 20 minuten doorlopen.


Omgaan met niet zichtbare beperking – freelearning.nl

Deze e-learning maakt je bewust van het feit dat er mensen zijn met een 'niet zichtbare beperking'. Aan de hand van 15 vragen kun je jezelf basiskennis bijbrengen over wat 'Niet-zichtbare beperkingen' zijn en hoe je daar in je communicatie rekening mee kunt houden.


Fysiek gezond werken – freelearning.nl

Met deze e-learning module kun je aan de hand van 20 vragen jezelf basiskennis over het omgaan met fysieke belasting in de zorg bijbrengen.


Ergonomisch werken met de computer – freelearning.nl

In deze e-learning module leer je over het ergonomisch werken met je computer om klachten aan je rug, nek, schouders en handen te voorkomen.


Een frisse blik op jouw talent in vrijwilligerswerk – Embrace your power


Webinars


Hoe anders denken geld oplevert – goed zaken doen met bedrijven – Nederland Filantropieland


Hoe bereik en verleid je millenials en generatie Z – Nederland Filantropieland


Leren omdenken (in je werk) – Movisie

Voor wie?
Iedereen in het sociaal domein die tegen grote of kleine problemen oplopen.

Wat leer je?
Tijdens dit webinar leer je hoe je het omdenken kunt toepassen in je werk aan de hand van drie basisprincipes. Je oefent met voorbeelden uit de praktijk en je gaat je eigen probleem omdenken.


Leer werken met verplichte vrijwilligers - Movisie

Voor wie?
Vrijwilligerscoördinatoren en mensen die dagelijks werken met vrijwilligers.
Mensen die vrijwillig of via hun beroep vrijwilligers aansturen.

Wat leer je?
Je leert hoe je kunt inspelen de komst en inzet van 'andere' vrijwilligers, namelijk diegenen die 'verplicht' vrijwilligerswerk gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan 'tegenprestatie', mensen met een arbeidsbeperking, etc.


Hoe begeleid je vrijwilligers – Movisie

Voor wie?
Vrijwilligerscoördinatoren en mensen die dagelijks werken met vrijwilligers.
Mensen die vrijwillig of via hun beroep vrijwilligers aansturen.

Wat leer je?
Je leert hoe je vrijwilligers op een juiste manier kunt begeleiden.
Hoe kun je vrijwilligers binnenhalen en behouden?


Netwerkversterking – Movisie

Voor wie?
sociale professionals en vrijwilligers

Wat leer je?
Je leert wat je kunt doen om een netwerk rondom een cliënt meer te betrekken en hoe je een bestaand netwerk versterkt.